Herdenkingsconcerten 3 en 4 mei 2017

Op zondag 3 mei en maandag 4 mei zal het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) samen met het NASprojectkoor en diverse solisten twee inmiddels traditionele Requiemconcerten verzorgen in de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan 1 in Vreeswijk. De toegang is gratis. Aanvang 3 mei om 20.00 uur.  Aanvang 4 mei is om 19.45 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Dit jaar is gekozen voor het Requiem van Asgar Hamerik (1809-1877) voor koor en orkest. Voor Nederland betreft het een première! Deze Deense componist en dirigent (een vriend van Hans Christian Andersen) genoot in zijn tijd veel bekendheid in Berlijn, Wenen en Parijs maar hij is daarna in de vergetelheid geraakt. Echter, op dit moment is er sprake van herwaardering en door het Nas zijn kosten nog moeite gespaard om zijn bladmuziek boven tafel te krijgen. Op het voorprogramma staan o.a. delen uit Peer Gynt van Edvart Grieg; Suite A deel 2 minor van Christian Sinding en sur les lagunes van Berlioz. Al met al belooft het een prachtig en uniek concert te worden. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. Naar we verwachten biedt de kerk voldoende zitplaatsen. Desalniettemin raden we u aan op tijd te komen.

Op 4 mei zal om 20.00 uur twee minuten stilte worden gehouden, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld. De herdenkingsconcerten staan onder leiding van dirigent Hans de Munnik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren