Katern

De Nieuwegein Pas

artikel47827-martijnstekelenburgnieuwegeinpasWilt u graag lid worden van een sportclub? Of zingen in een koor? Dansen? Naar een museum? Dat kan allemaal met veel korting als u in het bezit bent van de Nieuwegein Stadspas. Op 26 mei besloot de Nieuwegeinse gemeenteraad definitief tot de invoering van deze pas per 1 juli. De Nieuwegein Stadspas is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein met een laag inkomen. Ook eventuele gezinsleden kunnen een pas krijgen. De Nieuwegein Stadspas komt in de plaats van de huidige U-pas.

De Nieuwegein Stadspas is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en tal van Nieuwegeinse aanbieders op het gebied van sport en cultuur. De uitvoering van de pas ligt in handen van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Inmiddels hebben zich al meer dan 60 aanbieders gemeld met een mooie aanbieding voor stadspashouders en dat aantal groeit nog dagelijks. U vindt een actueel overzicht van alle mogelijkheden op de nieuwe website.

Wethouder Martijn Stekelenburg is trots op de komst van de Nieuwegein Stadspas: “Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe pas een enorme verbetering betekent ten opzichte van de U-pas. Hij sluit beter aan bij de wensen van onze inwoners en het systeem is veel eenvoudiger.”

Om in aanmerking te komen voor de Nieuwegein Stadspas mag uw inkomen niet hoger zijn dan 125% van het wettelijk sociaal minimum. Het wettelijk sociaal minimum is het bedrag dat de Rijksoverheid heeft vastgesteld als het geld dat minimaal nodig is om van te leven. De hoogte is verschillend per persoon. Het hangt bijvoorbeeld af van uw leeftijd en leefsituatie, of u alleen woont of met meer mensen in één huis.

Heeft u vragen over de Nieuwegein Stadspas? Bel dan met de WIL (030) 70 22 300, op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur of mailen via e-mail adres info@wil-lekstroom.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk