DE KOM: ‘Bewaar je ticket, geniet later’

Vanwege de onzekere tijden waarin we verkeren, schaart stadstheater en kunstencentrum DE KOM in Nieuwegein zich achter de landelijke actie ‘bewaar je ticket, geniet later’. De (begrijpelijke) maatregelen die vanuit de overheid zijn genomen om het Coronavirus tegen te gaan, raakt de culturele sector erg hard. Daarom hebben verschillende brancheverenigingen de handen ineengeslagen en hun bezoekers gezamenlijk opgeroepen om de sector te steunen en de tickets van uitgestelde voorstellingen en evenementen te bewaren tot de deuren van theaters, concertzalen en andere podia weer opengaan.

Voor de vele voorstellingen en evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden wordt naar een alternatieve datum gezocht. Het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Mocht verplaatsing geen optie zijn, of is de tickethouder verhinderd op de nieuwe datum, dan wordt ter compensatie een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs aangeboden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van theater. Naast deze voucherregeling kunnen tickethouders er ook voor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij het theater, artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Met ‘bewaar je ticket, geniet later’ hopen wij dat tickethouders hun bezoek aan het theater uitstellen. Hierdoor kan de grote economische klap die de gehele culturele sector treft, opgevangen worden. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen. DE KOM heeft uiteraard begrip als tickethouders om welke reden dan ook niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij krijgen alsnog hun geld terug. Zodra de planning van de uitgestelde voorstellingen rond is, zal er persoonlijk contact opgenomen worden met bezoekers.

De regeling is in samenspraak met de Autoriteit Consument & Markt en wordt gesteund door het ministerie van OC&W. Minister Ingrid van Engelshoven: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan. […] Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren