Creatieve kunstenaars gezocht voor bijzondere verhalen op wand Noordstedetunnel

Op 1 juli 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar. En dat gaat gevierd worden. Hoe? Dat is afhankelijk wat voor impact het Coronavirus dan nog heeft op ons leven. Nieuwegein wordt in ieder geval één groot buitenmuseum waar de inwoners uit Nieuwegein van kunnen genieten.

Het buitenmuseum is één van de vele activiteiten die zullen plaatsvinden rond dit heugelijke feit. Initiatiefneemster Gonneke Prak zorgt er voor dat iedereen uit de stad mee kan doen met dit museum. Omdat water en Nieuwegein onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden is er voor het thema ‘Feestelijke boten’ gekozen.

Wand Noordstedetunnel
Eén van de kunstwerken wordt gecreëerd in de Noordstedetunnel. De grauwe grijze wand van deze tunnel in de binnenstad van Nieuwegein wordt omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk boordevol bijzondere verhalen. Verhalen van de inwoners die nog niet zo bekend zijn. Het mogen grappige, gekke of droevige verhalen zijn. Dus heeft u een verhaal? Laat het de organisatie weten. Stuur het op naar: 50jaar@nieuwegein.nl.

Omdat de wand van de Noordstedetunnel erg lang is, worden ook creatieve kunstenaars uitgenodigd om aan dit project mee te werken. Ben jij creatief en wil je mee werken aan dit bijzondere kunstwerk? Meld je dan ook aan om een van de bijzondere verhalen uit te beelden op deze lange, lange wand in de binnenstad van Nieuwegein. Aanmelden kan ook weer door een e-mail te sturen naar 50jaar@nieuwegein.nl. De startdatum voor de muurschildering wordt 1 juli 2021. De dag dat Nieuwegein precies 50 jaar bestaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk