Corona-uitbraak in St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

Op verpleegafdeling A2 (interne geneeskunde) van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn de afgelopen dagen meerdere medewerkers en patiënten positief getest op Corona. Op basis van de huidige uitslagen (per 13 oktober ochtend) betreft het 11 medewerkers en 7 patiënten.

Uit voorzorg geldt voor een deel van deze afdeling een opnamestop. Dat betekent dat er tijdelijk geen nieuwe patiënten worden opgenomen op deze afdeling. Vooralsnog is bezoek wel mogelijk (met chirurgisch mond-neusmasker). De dagbehandeling aan de voorzijde van de afdeling blijft open. Hier zijn geen besmettingen. Alle maatregelen zijn in gang gezet om verdere verspreiding te voorkomen.

Patiënten die momenteel op de afdeling verblijven zijn getest en alle patiënten die in de periode tussen 5 en 11 oktober op de afdeling verbleven, maar inmiddels zijn ontslagen, zijn gebeld en ontvangen een brief. Zij worden gevraagd om hun gezondheid in de gaten te houden en zich bij klachten te laten testen.

Alle medewerkers die in de risicoperiode op deze afdeling zijn geweest worden momenteel getest (van verpleegkundigen en arts-assistenten tot fysiotherapeuten en schoonmakers). De afdeling ziet extra toe op de naleving van de maatregelen, zoals het correct dragen van het chirurgisch mond-neusmasker en handhygiëne. De medewerkers die positief zijn getest, zijn uiteraard thuis in quarantaine.

Deze situatie heeft geen gevolgen voor onze andere afdelingen of poli’s. Patiënten en bezoekers kunnen veilig naar het ziekenhuis komen. De situatie wordt continu zorgvuldig in de gaten gehouden en als dat nodig is, neemt het ziekenhuis aanvullende maatregelen.

In september dit jaar zijn eerder zeven medewerkers en één patiënt positief getest op het Coronavirus in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren