Corona hotspots visueel in kaart gebracht

Het aantal positieve Coronatests in de provincie Utrecht blijft stijgen, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het RIVM. In de provincie Utrecht zijn 4378 mensen de afgelopen week positief getest op het virus. Een week eerder was dat 2492. De stijgende lijn zet onverminderd door: twee weken geleden kwamen er 1620 besmettingen bij en die week daarvoor 1127.

Maandag 12 oktober jl. zijn 41 inwoners uit Nieuwegein positief getest op het Coronavirus. Zondag 11 oktober waren dat er nog 20. Het aantal is dus binnen 1 dag verdubbeld. Sinds eind februari zijn er nu 460 mensen in de provincie overleden aan corona.

Sinds kort is er een website gelanceerd waar je in één oogopslag kan zien hoe het staat met de Coronaverspreiding in een betreffende gebied. Je kan daarbij zoeken op plaatsnaam. ‘De website geeft antwoord op de vraag: hoe zit het met Corona in mijn eigen buurt? Wordt het erger of wordt het minder?’ aldus André van der Veen, bedenker en ontwikkelaar van de website Coronalocatie.nl.

Hierboven treft u een kaart van Nederland aan met daarop oplichtende of uitdovende brandhaarden, die symbool staan voor de mate waarin het virus op diverse plekken in het land actief is. Ziet u de kaart niet klik dan hier.

Zo duidelijk als een weerradar
Coronalocatie.nl werkt net als een weerradar. Op een bewegende kaart van Nederland ziet u de brandhaarden oplaaien en uitdoven, net als bij vuur van rood naar fel geel en daarna weer naar rood terug tot het helemaal verdwenen is. U ziet duidelijk de plek waar u zich nu bevindt en hoeveel nieuwe besmettingen er in de afgelopen week zijn geweest.

Ontwikkelingen van de afgelopen week
Onder de kaart tonen we in een grafiek de toe- of afname van het aantal nieuwe besmettingen binnen een straal van 2,5 kilometer in de afgelopen week. Het getal dat u ziet geeft per dag een schatting van het aantal nieuwe gevallen binnen die straal in de afgelopen 7 dagen. Met één druk op de knop zoomt u in op uw locatie. En wilt u weten hoe de situatie is op een andere plek, bijvoorbeeld waar u werkt, de woonplaats van uw ouders of een vakantiebestemming, type dan dat adres in het kader boven in het scherm.

Waar halen we de gegevens vandaan?
We gebruiken de officiële cijfers die het RIVM dagelijks publiceert over het aantal positief geteste personen per gemeente. En met die getallen berekenen we het aantal nieuw besmette personen binnen 2,5 km rond iedere plek in Nederland. We hopen dat deze app helpt om het coronavirus onder de duim te krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!