Katern

Kinderboerderij en dierenweiden blijven dicht

Kinderboerderij IJsselstee en de dierenweiden in Nieuwegein blijven tot half december gesloten voor publiek. Dit besluit is genomen nadat ook Kamperveen in Overijssel kippen met vogelgriep zijn aangetroffen.
Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft in verband hiermee zondag 23 november diverse maatregelen ingesteld waaronder de maatregel dat de aankomende 21 dagen de kinderboerderijen in het hele land dicht zijn.

Vanwege de ontdekking van het nieuwe geval geldt ook een ophok- en afschermplicht voor pluimvee ingesteld en deze is tot minimaal 18 december van kracht. Ook voor Nieuwegeiners met pluimvee geldt dat zij hun pluimvee afgeschermd in hun hok moeten houden.

Het blijkt te gaan om een voor gevogelte zeer besmettelijke variant. Alleen bij direct en intensief contact met zieke dieren is het virus ook besmettelijk voor de mens. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) ziet toe op de naleving van de ophokplicht en ingestelde vervoersverboden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren