Contract met ROC over educatie en inburgering

De gemeente Nieuwegein heeft een overeenkomst gesloten met het Regionaal Opleidingen Centrum Utrecht over een aanbod voor educatie en inburgering. Het contract met een totale omvang van €1.153.764,– betreft een pakket van cursussen voor laagopgeleide burgers en inburgeringtrajecten voor laagopgeleiden op de locatie Nieuwegein.

Verder zijn 34 (vervolg)cursussen voor hoger opgeleide oudkomers en nieuwkomers en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs op locaties in Utrecht. Het onderwijsaanbod in Nieuwegein wordt ook gevolgd door cursisten uit de omliggende gemeenten. In de productovereenkomst 2002 zijn afspraken van de gemeente Nieuwegein en vijf andere deelnemende gemeente met het ROC Utrecht vastgelegd over de verdeling van de kosten van het gezamenlijke lesaanbod.

Ook de kosten van de locatiegebonden kinderopvang in Nieuwegein worde in de productovereenkomst beschreven. Dekking voor deze kosten wordt gevonden in de rijksbijdragen educatie en inburgering en de jaarlijkse gemeentelijke subsidie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk