Coffeeshop voorlopig gedoogd in Nieuwegein

Het college van b&w heeft de gemeenteraad een voorstel gestuurd om aanbevelingen over te nemen, hoe om te gaan met overlast op en rondom de Rapenburgerschans. Het college kwam tot dit besluit naar aanleiding van het onafhankelijke onderzoek naar overlast op deze locatie.

Het onderzoeksrapport stelt onmiskenbaar vast dat er sprake is van forse overlastgevoelens. Het college vindt het belangrijk om aan deze gevoelens aandacht te besteden en pogingen te doen de overlast te verminderen. Ondanks het feit dat de overlastgevoelens niet ondersteund worden door aangifte of meldingscijfers van criminaliteit. Het college wil de leefbaarheid verbeteren op initiatief en onder regie van de gemeente. Betrokkenheid van ondernemers, scholen, woningbouw-verenigingen, maar ook van inwoners is hierbij een vereiste. Het college wil onderzoeken of cameratoezicht toegepast kan worden.

Het college doet de aanbeveling de huidige coffeeshop te blijven gedogen. Aan de coffeeshophouder worden echter wel strengere eisen gesteld om overlast in de nabije omgeving van de coffeeshop te voorkomen. Bijvoorbeeld door een toezichthouder op straat in te zetten en het schoonhouden van de omgeving. Het onderzoeksrapport toont niet aan dat de overlast direct verband houdt met de aanwezigheid van de coffeeshop. Daarom vindt het college het beëindigen van de gedoogstatus van de coffeeshop nu niet op zijn plaats. Wanneer de huidige gedoogde coffeeshop op houdt te bestaan, vindt het college dat in Nieuwegein geen ruimte is voor een nieuwe coffeeshop. In dat geval wordt het nul-beleid van kracht.

In de sessie Algemeen Bestuurlijke Zaken van 16 november 2011 wordt vanaf 20.30 uur gesproken over het coffeeshopbeleid. Op 30 november neemt de gemeenteraad een besluit over dit voorstel.Trots op Nieuwegein schrijft dit er over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk