Katern

Clubkampioenschappen Aquarijn schoonspringen 2023

Zaterdag 8 juli jl. werden in zwembad Merwestein weer de jaarlijkse clubkampioenschappen schoonspringen gehouden. Deze clubkampioenschappen worden gehouden ter afsluiting van een prachtig schoonspringseizoen voor de schoonspringers uit Nieuwegein.

Er werd begonnen in de E-groep (9 jaar en jonger). Lizzy Hamerling werd nummer 1. De 2e plaats was voor Jaydon Man en Stein Elward werd 3de. In de D-groep (10/11 jarigen) was er goud voor Sureka Bierman Kerklaan. Net achter haar, op de 2de plaats kwam Nouk Swart en het brons was voor Saar Driessen.

In de C-groep (12/13 jarigen) was het een spannende strijd, die gewonnen werd door Yuna Hulkenberg. De 2de plaats was voor Joy Daalhuizen en het brons ging naar Minte Bos. In de B-groep (14/15 jarigen) slechts 2 deelnemers. Ze sprongen een goede wedstrijd. Het goud was voor Lars van Hilten en het zilver voor Mika Grosze Nipper.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er een sterke groep van 9 springers. Matthew Hibbert won goud, gevolgd door Daan Willemen met zilver en Kayra Asci won het brons. Bij de senioren (19 jaar en ouder) was er goud voor Oona Abbema. Het zilver ging naar Iris Janssen en Tanja van Hassel won brons.

De finale bestaat uit de winnaars van de C-, B-, A- en S-groep, aangevuld met de 4 punten besten. Er moeten 5 sprongen uit 5 verschillende groepen getoond worden. Oona verdedigde haar titel uit 2022, maar behaalde nu het zilver. Zij moest haar meerdere met 4 puntjes erkennen in Matthew Hibbert. Hij is de nieuwe Clubkampioen van 2023. Het brons ging naar Daan Willemen. 4de: Kayra Asci, 5de Iris de Heer, 6de Lars van Hilten, 7de Mika Grosze Nipper en 8ste en de jongste in de finale Yuna Hulkenberg.

Op deze dag werd ook het diplma trainer 2 uitgereikt aan Manuel Oztopcu. Hij heeft het afgelopen jaar de opleiding gevolgd en Sabine de Vroome was zijn begeleider vanuit de vereniging. We zijn blij met een bevoegde trainer erbij.

Aquarijn

Sabine de Vroome en Manuel Oztopcu

Deze dag was een mooie afsluiting van een prachtig schoonspringseizoen. Voor bijna alle springers is er nu een periode van rust en opladen voor het nieuwe seizoen. Matthew gaat nog twee grote wedstrijden springen. Eerst in Rome, Italië en dan in augustus zijn deelname aan de Europese Kampioenschappen voor junioren. Het is voor Matthew de 2de keer dat hij dit eindtoernooi mag springen. Een mooie prestatie!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk