Chaos beperkt bij Stichting Robijn

De raad van toezicht van Stichting Robijn, de koepelorganisatie van veertien openbare scholen in Nieuwegein en IJsselstein is afgetreden. Nadat alle schooldirecteuren het vertrouwen in de raad van toezicht hadden opgezegd, is die afgetreden. Het college van bestuur bestaat uit nog maar één persoon. Normaal bestaat het bestuur uit twee personen. De chaos ontstond nadat de raad van toezicht het bestuur wilde afslanken.

In Nieuwegein vallen de volgende scholen onder het bestuur: De Krullevaar, de Toonladder, de Meander, Ziezo, de Schakel, Uniq, de Zuiderkroon en de Veldrakker. De andere zes scholen staan in IJsselstein. In totaal zitten ruim 2500 leerlingen op de Robijn scholen.

Ook de finan­ciële situatie is onzeker van de de Stichting Robijn. Wethouder Peter Snoeren laat weten dat er grotere tekorten zijn dan verwacht en dat de controle op de financiën beter zou moeten.

In 2014 leed Robijn een verlies van bijna 1 miljoen euro euro, waar een half miljoen euro was begroot. Vanaf 2016 wordt echter een positief resultaat verwacht. De wethouders van Onderwijs in Nieuwegein en IJssesltein hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt met Robijn en dat de leerlingen in de klas niets zullen merken van de situatie omdat de gemeente er vroegtijdig bij betrokken is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk