CDA stelt weer vragen over veiligheid tramoverwegen

Op zaterdag 17 april werd Nieuwegein opnieuw opgeschrikt door een ernstige aanrijding op een tramoverweg. Deze keer was het raak op de Koekoekslaan in de wijk Doorslag. Op deze onoverzichtelijke tramoverweg zijn al vaker aanrijdingen gebeurd. Reden voor het CDA om weer vragen aan het college te stellen over de veiligheid van de tramoverwegen.

College: geen veiligheidsissues op tramoverwegen
Sinds 2015 heeft het CDA al diverse keren schriftelijke en mondelinge vragen gesteld over de veiligheid van de tramoverwegen in Nieuwegein. In februari liet het college nog weten dat er momenteel ‘geen fouten of veiligheidsissues’ zouden spelen rond de tramoverwegen. Soortgelijke antwoorden krijgt het CDA telkens op gestelde vragen. Wel zou er volgens het college sprake van zijn dat verkeerslichten soms krap staan afgesteld, maar dat dit zou zijn opgelost. Het CDA blijft echter signalen van inwoners krijgen over verkeerd afgestelde verkeerslichten bij tramoverwegen. “Ik kan dat niet rijmen met de stelling van het college dat alles goed zou functioneren en er geen veiligheidsissues zijn op de tramoverwegen”, aldus CDA-raadslid Gerben Horst. Hij wil dan ook weten waarop het college die stelling baseert. Als de veiligheid van de tramoverwegen na de introductie van de nieuwe trams is onderzocht, dan wil hij dat onderzoek zien.

Gerben Horst

Nieuwe trams en aanrijdingen
Het CDA vindt het opmerkelijk dat zowel in Utrecht als ook in Nieuwegein sinds de introductie van de nieuwe trams al diverse aanrijdingen op overwegen zijn gebeurd. Raadslid Horst vraagt zich dan ook af in hoeverre de andere lengte van de nieuwe tramstellen een rol speelt bij die aanrijdingen. “Zou het kunnen dat de verkeerslichten niet goed zijn afgesteld op die andere afmetingen van de nieuwe trams”, zo wil hij weten.

Vier aanrijdingen op tramoverweg Koekoekslaan
In de afgelopen tien jaar hebben zeker vier aanrijdingen op de tramoverweg Koekoekslaan plaatsgevonden. Dat maakt dit tot één van de onveiligste tramoverwegen in Nieuwegein. Het CDA vindt het dan ook hoog tijd om hier spoorbomen te gaan plaatsen. “Ik vraag me echt af hoeveel meer aanrijdingen het college aanvaardbaar vindt voordat ze bij de provincie gaat aandringen op actie”, stelt Horst.

Hieronder de gestelde vragen aan het college door Gerben Horst van het CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk