De BuitenWijzer 2017 – 2018 is uit!

Op woensdag 24 mei overhandigde wethouder Peter Snoeren een exemplaar van de BuitenWijzers aan Rianne Spiegelenberg van basisschool Lucas Galecop. In de BuitenWijzer staat het aanbod natuur- en milieueducatie van BuitenWijs, het samenwerkingsverband voor natuur- en milieueducatie, voor de scholen van het primair onderwijs in de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein.

De BuitenWijzer
In de BuitenWijzer staan meer dan 45 soorten lesmaterialen met als onderwerp natuur en duurzaamheid. De lesmaterialen zijn geschikt voor alle groepen van de basisschool. Bij de samenstelling van de BuitenWijzer is rekening gehouden met de kerndoelen van het basisonderwijs en kwalitatief goed onderwijs. De gemeenten hebben ook belangrijke thema’s aangedragen zoals duurzaamheid, zodat kinderen leren om respectvol met de aarde en met elkaar om te gaan. Ook is er rekening gehouden met de wensen van leerkrachten, zoals uitdagendere lessen en aansluiting bij onderwijstrends zoals meervoudige intelligentie en coöperatieve werkvormen. Leerkrachten van de basisscholen kunnen de producten online boeken op www.nmegids.nl\buitenwijs. Daar is ook de BuitenWijzer te vinden.

De uitreiking van de nieuwe Buitenwijzer vond plaats in basisschool Lucas Galecop waar leerkrachten uit Nieuwegein bijeen waren voor een praktijkdag. Tijdens deze dag hebben zij geoefend met een nieuwe vorm van onderwijs: onderzoekend leren. Aan de hand van een leuk te onderzoeken dier, een huisjesslak, werden vragen bedacht en onderzoekjes gedaan. Onderzoeken en ontwerpend leren is vanaf schooljaar 2020 verplicht voor de basisscholen. BuitenWijs speelt hierop in door dit te verwerken in het aanbod. Er zijn meer dan vijf producten in de BuitenWijzer waarbij deze didactiek wordt gebruikt.

Wijzer worden van de planten en dieren buiten
BuitenWijs is gehuisvest in het MEC in het Natuurkwartier te Nieuwegein. Vanuit deze locatie verzorgt BuitenWijs lessen over natuur en duurzaamheid met materialen in leskisten en lessen over levende dieren voor bijna 80 basisscholen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren