Bodembedekkers tegen onkruid

Het aantal Nederlanders met groene vingers neemt steeds verder af. We horen namelijk steeds vaker dat mensen een hekel hebben om onkruid uit hun tuin te verwijderen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om jouw tuin volledig te bestraten. Dit ziet er echter niet mooi uit. Bovendien kan bestrating zorgen voor wateroverlast. Gelukkig zijn er ook andere opties om onkruid zoveel mogelijk uit jouw tuin te weren. Zo kun je bijvoorbeeld bodembedekkers inzetten. Wij vertellen je hieronder alles over deze planten.

Wat is een bodembedekker?
Lang niet iedereen is bekend met bodembedekkers. Daarom leggen we hier eerst kort uit wat zo’n bodembedekker nu precies is. Een bodembedekker is een vaste plant. Dit houdt in dat hij het hele jaar door bloeit. In tegenstelling tot veel andere planten groeit een bodembedekker niet de lucht in. Nee, bodembedekkers kruipen als het ware over de grond. Hierdoor krijgt onkruid geen kans. De bladeren van deze plant bedekken de bodem en zorgen ervoor dat de grond niet dichtslaat of uitdroogt. Hierdoor is het voor onkruid nagenoeg onmogelijk om zich tussen bodembedekkers te nestelen.

Bodembedekkers zijn werkbesparend
Dankzij bodembedekkers krijgt onkruid geen kans. Deze plantensoort zorgt er dus voor dat jou een hoop werk bespaard blijft. Je hoeft immers niet constant meer op handen en knieën door de tuin heen om onkruid te verwijderen. Je kunt jouw complete tuin vullen met bodembedekkers, maar niet iedereen vindt dit een fraai gezicht. Je kunt bepaalde borders ook vullen met andere bloemen en planten. Je moet hier dan wel onkruid wieden, maar de hoeveelheid werk is hierdoor minimaal.

Het hele jaar door een groene tuin
Bodembedekkers werken bijzonder goed tegen onkruid. Dit is echter niet de enige reden om voor deze plantensoort te kiezen. Zo zorgen bodembedekkers er ook voor dat er het hele jaar door kleur in jouw tuin blijft. Hoe dit komt? Omdat deze planten zelfs in de herfst en de winter groen blijven. Bodembedekkers zijn dus niet alleen functioneel, maar maken jouw tuin ook nog eens een stuk mooier!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk