Bibliotheek blijft in de wijken

Afgelopen woensdag 7 november, waren de algemene beschouwingen in de Nieuwegeinse gemeenteraad. Tijdens deze begrotingsbehandeling, waar traditioneel veel voorstellen ingediend worden door de fracties, is duidelijk geworden dat de bibliotheek in de wijk behouden blijft.

De SP wilde zich dit jaar hard maken voor het behoud van voldoende bibliotheken. Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg van de SP: ‘In de afgelopen jaren zijn de bibliotheken in een moeilijk vaarwater gekomen. De belangstelling voor de bieb is aan het teruglopen. Daarnaast wordt er flink bezuinigd bij gemeenten. Maar alleen een bibliotheek in het gemeentehuis gaat de SP wel erg ver.’

Tijdens de algemene beschouwingen diende SP een motie in om minimaal twee steunpunten in Noord- en Zuid Nieuwegein te behouden. Deze steunpunten zullen een minder breed aanbod hebben, maar toch wordt op deze manier de bibliotheek in de wijken behouden. Het voorstel van SP dat werd ingediend samen met een groot aantal oppositiepartijen werd bijna unaniem aangenomen. Alleen de VVD was tegen. Begin 2013 zal het college laten weten hoe de steunpunten eruit zullen komen te zien in de wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk