Portret van de week: ‘Wie is daar Vadertje Tijd in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Vincent Voorn.

Arend Bloemink: ‘Op mijn aanbellen klinkt na korte tijd een zoemertje en kan ik de voordeur openduwen. Via een gang met een paar traptreden kom ik tot mijn verbazing in een winkel annex werkplaats. En dat in een pand dat er vanbuiten als een normaal woonhuis uitziet. Vanachter de toonbank word ik welkom geheten door het Portret Van Deze Week: de Nieuwegeinse klokkenmaker. Voorzichtig beweeg ik me door de ruimte. En wanneer ik hem begin te fotograferen, brengt Vincent nog snel even een kostbaar uurwerk in veiligheid.’

Onder de foto’s de antwoorden op de (altijd vijf dezelfde) vragen die wij stellen aan het ‘Portret van de week’, deze week dus aan Vincent Voorn.

Wie ben je ?
Mijn naam is Vincent Voorn 57 jaar, gelukkig getrouwd, vader en schoonvader van twee zonen en schoondochter en trotse opa van een kleindochter en kleinzoon.

Mijn grote passie is klokken en/of horloges maken. Van kinds af aan was ik al gefascineerd door radertjes, wijzers en alles wat maar tikte. Ik haalde dan de uurwerken uit elkaar en zette het dan weer in elkaar. Als de klok het dan weer ging doen gaf mij dat een enorme voldoening.

Daarnaast ben ik gek op muziek, muziek luisteren, in de hobby sfeer af en toe een avondje plaatjes draaien op een feestje van vrienden en/of familie en zing ik al 17 jaar in het Nieuwegeins Popkoor Amazing. Elke woensdagavond ga ik met veel plezier repeteren. Soms treden we op en dat geeft een extra kick. Voor wat betreft de sport skeeler, schaats, fiets en zeil ik graag. Tevens hou ik van lekker eten en drinken, kokkerel ik zelf graag maar gaan we ook regelmatig uit eten. Kortom ik geniet zo veel mogelijk van wat het leven mij te bieden heeft. Slagroom op de taart zijn mijn kleinkinderen. Onze kleindochter is bijna 3 en al een hele dame en onze kleinzoon is net twee weken oud. Het is waar wat men zegt het hebben van kleinkinderen en ervan kunnen genieten geeft een extra dimensie aan je leven.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn passie en hobby mijn werk kom maken. Ik ben inmiddels 20 jaar zelfstandig ondernemer. Ik heb een uurwerk reparatieatelier in Nieuwegein, genaamd ‘Vadertje Tijd Uurwerkreparaties.’

Het atelier is aan huis en heb ik het geluk dat ik de deur niet uit hoef en heb dus weinig last van files en verkeers stress . Vooral particuliere klanten komen bij met hun klokken en horloges. Vaak zit er achter elke klok wel een verhaal. Of de klok is een erfstuk die het absoluut weer moet gaan doen omdat men gehecht is geraakt aan de slag of de tik, of al jaren gezocht naar zo’n klok en dan eindelijk gevonden maar niet lopend. Hoe fijn is het dan als ik de klok weer in originele staat kan terugbrengen en ik de klok weer aan de gang kan krijgen. Emotionele waarde is vaak meer dat de materiële waarde en moet de klok koste wat kost gerepareerd worden. Een dankbaar vak wat dat betreft. Ook komt men vaak met horloges, batterijen die vervangen moeten worden of kroontjes die afgebroken zijn, wijzers die vastlopen. Alles kom ik tegen. Mijn streven en doel is dan ook mijn klanten tevreden de deur uit te laten gaan. Ik heb service hoog in het vaandel staan en geef op mijn uurwerkreparaties twee jaar garantie.

Met het verzetten van tijd naar de zomertijd ben ik op de radio geweest bij RTV Utrecht en bij Radio 538 bij de Koen en Sander show. Dit was erg leuk. Onderstaande link verwijst naar een film die van mij gemaakt is. Daarin laat ik vooral de liefde en passie voor mijn beroep zien. Een aanrader! https://vimeo.com/125130891

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
In december 1982 zijn wij in het toen nieuwe stadhuis van Nieuwegein op City Plaza getrouwd. Vanaf ons trouwen hebben wij2 jaar in Vreeswijk gewoond en daarna zijn we voor 6 jaar verhuisd naar Tull en ‘t Waal. In augustus 1991 zijn wij weer in Nieuwegein gaan wonen aan de Kribbemonde waar wij nu nog steeds wonen. Een prachtige plekje in Nieuwegein aan de Lek.

Wij genieten elke dat weer van het mooie uitzicht op Vianen, de Lek en de vernieuwde uiterwaarden. Elk dag heeft zijn charme. Of het nu regent, sneeuwt, vriest, somber weer is of de zon schijnt het blijft een mooi uitzicht.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Het centrum Cityplaza is nu mooi uitgebouwd met verschillende leuke en mooie winkels. Zij trekken dagelijks publiek niet alleen uit Nieuwegein maar ook uit de omliggende gemeenten. Het overdekte deel is een aanrader op regenachtige dagen. Nieuwegein is een actieve en moderne stad, heeft mooie plekjes zowel in het noorden als het zuiden van de stad. Bijvoorbeeld de Beatrix Sluizen waar nu druk wordt gewerkt aan een nieuwe sluis. Ons uniek fietspontje, mooie dorpskernen.

Voor wat betreft sporten en recreëren kan je in Nieuwegein overal terecht. Van een atletiekbaan tot voetbalvelden, sporthallen etcetera, de faciliteiten zijn in ruime mate aanwezig. Ook zijn er parken in de stad waar je met mooi weer lekker kan zitten.

Het hebben van een ziekenhuis in je stad heeft voor mij absolute meerwaarde.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Wij wonen nu ruim 25 jaar in Nieuwegein en mijn vrouw is zelfs in Vreeswijk geboren. Zij heeft dus ook meegemaakt dat Vreeswijk en Jutphaas Nieuwegein werden. Ondanks het mooie centrum Cityplaza ontbreekt het in Nieuwegein nog steeds aan een echte kern. De verbinding tussen Jutphaas en Vreeswijk is voor ons gevoel nog steeds niet helemaal tot stand gekomen. Eigenlijk heeft Nieuwegein drie kernen. Het dorp Vreeswijk, het dorp Jutphaas en City Plaza. En dat vind ik jammer. Hoe kunnen wij ons Nieuwegeiner gaan voelen in plaats van Vreeswijker of Juthpanees? Vooral bij de oudere inwoners van Nieuwegein is dat denk ik een uitdaging.

Ik erger mij soms ook groen en geel aan bepaalde verkeerssituatie bijvoorbeeld bij het Cityplaza maar ook die vele verkeersdrempels. Het onderhoud van de groenvoorzieningen kan ook beter. Zo kijken we halverwege de zomer tegen een meter onkruid aan op de dijk en wordt er slecht één strook gemaaid. Voor mensen met hooikoorts niet echt bevorderlijk. Ook het onderhoud aan de speeltuintjes in de wijken laat te wensen over. Ook hier staat het onkruid hoog en liggen er rubberen tegels los. Voor de kinderen niet echt veilig. Als wij trots willen zijn op onze stad mag dit absoluut beter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren