Bewoners lopen met de wethouder door de wijk na vernieuwen van de openbare ruimte

Afgelopen maandagmiddag gaf verantwoordelijk wethouder Jan Kuiper een rondleiding door de wijk Jutphaas/Wijkersloot. De Sluyterslaan en omgeving is één van de pilotbuurten in het programma Betere Buurten. Woningcorporatie Mitros heeft de huurwoningen in de Sluyterslaan opgeknapt en samen met de gemeente Nieuwegein een verdere slag geslagen in vernieuwen van de openbare ruimte. Maandagmiddag konden de bewoners, samen met de gemeente Nieuwegein, een wandeling maken in deze prachtige buurt. Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig en maakte bovenstaand videoverslag.

De Sluyterslaan en omgeving liggen er weer heel mooi bij. Zo zijn de speelplekken in de omgeving van de Sluyterslaan uitgebreid en toegerust met nieuwe speeluitdagingen. De openbare ruimte heeft een ingrijpende vernieuwing ondergaan. De bestrating is op veel plekken nieuw aangebracht en de plantsoenen hebben nieuwe en meer verschillende soorten groen gekregen. Kortom, de Sluyterslaan en omgeving zorgen weer voor een prettig leef- en woonklimaat.

Achtergrond
De Sluyterslaan en omgeving is één van de pilotbuurten in het programma Betere Buurten. Woningcorporatie Mitros heeft de huurwoningen in de Sluyterslaan opgeknapt en samen met de gemeente Nieuwegein een verdere slag geslagen in vernieuwen van de openbare ruimte. De gemeenteraad stemde in december 2016 in met de vernieuwingsplannen voor de openbare ruimte van Sluyterslaan en omgeving.

Doel is het duurzaam vernieuwen van de buurt zodat inwoners en gebruikers ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen leven. Tijdens wijkbijeenkomsten en meedenksessies zijn bewoners met elkaar in gesprek gegaan over hun woonwensen in hun buurt. Samen met hen en vele andere partners zijn er ontwerpen voor de openbare ruimte gemaakt.

One thought on “Bewoners lopen met de wethouder door de wijk na vernieuwen van de openbare ruimte

  1. A.M. Swaan

    Voor de bewonders is hun omgeving echt goed verbeterd, alleen jammer dat de vroeger aanwezige groene struiken verwijderd zijn waardoor de dieren (vogels, egels, salamanders, padden enz. geen leef- en nestelruimte meer vinden. Hoezo milieuvriendelijke gemeente!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren