Basisschool De Veldrakker in Batau Noord sluit deuren vanwege Corona

Basisschool De Veldrakker in de wijk Batau Noord in Nieuwegein heeft de deuren uit voorzorg gesloten en is overgeschakeld op thuisonderwijs. Twee leerkrachten en een leerling zijn positief getest. Drie groepen zijn in quarantaine gegaan.

De directeur neemt het zekere voor het onzekere. “We willen een grote uitbraak voorkomen en wachten de testuitslagen af. Hopelijk kunnen we op korte termijn weer open.” De Veldrakker biedt nog wel noodopvang aan.

De Algemene Onderwijsbond is bezorgd over het toenemend aantal besmettingen op scholen, vooral in het oosten van het land. De bonden wil dat er haast wordt gemaakt met het inzetten van sneltesten en pleit ook voor het vaccineren van kinderen.

‘Ventilatie niet te betalen voor scholen’
Scholen hebben niet genoeg geld om de ventilatiesystemen te plaatsen die in tijden van corona nodig zijn. De bijdrage van het Rijk is niet genoeg, zeggen de koepelorganisaties van basisscholen (PO-Raad) en middelbare scholen ( VO-raad) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Het Rijk heeft vorig jaar 360 miljoen euro beschikbaar gesteld voor betere ventilatie op scholen. Daarvan is 100 miljoen euro uitgekeerd. Als een school een systeem installeert, betaalt het Rijk 30 procent. Gemeenten en schoolbesturen draaien op voor de rest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk