Aspergekroketten met ham

Een bewerkelijk, maar verschrikkelijk lekkere gerecht voor bijvoorbeeld op een mooie salade. Nodig voor ongeveer 10 kroketten:

800 gram asperges
4 eieren geklutst
paneermeel (zelf gemaakt van brood)
300 gram ham blokjes
600 ml kruiden bouillon
gemalen zwarte peper naar smaak
150 gram bloem
150 gram roomboter
bloem voor het paneren
100 gram fijn gehakte peterselie
sap van een limoen

De asperges schillen en 1,5 cm van de achterkant snijden. De schillen en kontjes in kokende bouillon ongeveer een half uur koken en dan weggooien. De bouillon bewaren. De asperges halveren en voor de helft in stukjes snijden, ongeveer een halve cm. De andere helft , met de kop en 150 gram ham in een keukenmachine pureren.

In een pan de boter smelten en met de bloem en de bouillon een roux maken. Dikker dan saus dikte, echt een stevige salpicon moet het worden. Daarbij het gepureerde asperge – ham mengsel, de asperge stukjes, de peterselie, limoensap en de rest van de ham. Afmaken met wat peper.

Goed mengen en 2 uurtjes laten opstijven in de koelkast of iets korter in de vriezer.

Van 4 of 5 sneetjes brood in de keukenmachine paneermeel maken, mag wat grof.

De kroketten vormen, door de bloem halen, dan door het ei en dan rondom goed bedekken met de paneer. Opnieuw een uurtje in de koelkast en dan frituren op 180 graden.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren