Fort Jutphaas straks goed bereikbaar voor voetgangers

Fort Jutphaas in Park Rijnhuizen is straks goed te bereiken via een voetgangersbrug. De aannemer heeft deze week 3 brugdelen, één voor één ingehesen. De komende dagen gaan zij aan de slag met het inhangen van de poort, daarna volgt de verharding. In juli is de brug dan klaar voor gebruik. Tegelijk met de voetgangersbrug naar het Fort, wordt er ook een wandelpad aangelegd. Vanaf de brug, wandel je dan zo naar het centrale pleintje op het fort.

Fort Jutphaas
Fort Jutphaas maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is rond 1820 gebouwd. Het fort ligt als een groene parel verscholen in het gebied Rijnhuizen. Het fort is grotendeels eigendom van de gemeente Nieuwegein en kent op dit moment een informeel gebruik. In 2014 heeft de gemeente een inrichtingsvisie voor Fort Jutphaas afgerond. Deze visie heeft als uitgangspunt de cultuurhistorische, landschappelijke en de recreatieve waarden te versterken. Eind 2014 is de gebiedsvisie Rijnhuizen vastgesteld waar Fort Jutphaas onderdeel van is. Het streven is Rijnhuizen te transformeren van een kantorenpark naar een gemengd woon-werkgebied. Fort Jutphaas krijgt een belangrijke functie in dit gebied als ‘fortpark’ voor ontspanning, recreatie, cultuurhistorie en natuurbeleving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!