Alzheimer Café over: ‘Dementie en recht: wat zegt de wet daarvan?’

Op donderdag 23 november aanstaande vindt er weer een Alzheimer Café plaats in Nieuwegein. Onderwerp deze keer is: ‘Dementie en recht: wat zegt de wet daarvan?’ Het Alzheimer Café wordt gehouden bij ZorgSpectrum locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Gastspreker is Marco Sutters van Dijkstra-Sutter Notarissen.

Ter sprake komen de juridische zaken die een rol spelen bij dementie. Voorbeelden zijn kwesties als: blijft een wilsverklaring geldig bij dementie? Wat kun je vooraf regelen door middel van een levenstestament? Hoe is de vertegenwoordiging geregeld van mensen die door hun ziekte niet meer in staat zijn weloverwogen beslissingen te nemen? Deze en andere vragen zullen door gesprekleidster Maartje Hoens worden voorgelegd aan notaris Marco Sutter.

De zaal is open vanaf 19.00 uur en staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview van de gastspreker, na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen en eigen ervaringen naar voren te brengen. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Inlichtingen en organisatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 of Annette Stock, 06-10459638. Het Alzheimer Café is initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum en Vitras.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk