Actie voor een poppodium in Nieuwegein

Op de website van de Socialistische Partij Nieuwegein lezen we het volgende:

‘U kent die geluiden wel: jongeren, die hangen maar wat rond op straat en doen niks anders dan zorgen voor overlast. Als SP-er vraag je je dan natuurlijk af: is dat zo en zo ja waarom? Kan het zijn dat zij geen plek hebben om samen te komen en iets te ondernemen? En: doet de lokale overheid wel iets voor jongeren? Waar kunnen zij hun energie en ideeën kwijt? Jongeren willen vooral wat DOEN. Wij denken dan: geef ze die kans en help ze verder!

Voor Nieuwegeinse jongeren is er op dit moment weinig te beleven. Nu is Time-out er nog, maar dat wordt verbouwd en raakt zijn grote zaal en dus de ruimte voor jongeren kwijt. Aan jongeren die daar nu veel samenkomen is beloofd, dat die weer een plek zouden krijgen bij een nieuw podium, maar dat is nu weer van de baan.

De gemeente heeft in haar oneindige wijsheid besloten zo weinig mogelijk geld te steken in projecten voor jongeren. Dom, dom, dom, want ook hier blijkt goedkoop weer duurkoop’.

Klik hier om het hele verhaal te lezen want op 27 maart vindt er een manifestatie plaats op Cityplaza, op het plein waar eens het oude stadhuis stond. Diverse sprekers zijn gevraagd het woord te voeren: Arda Gerkens van de Tweede Kamerfractie van de SP, de voorzitters van Geinbeat en van de Jongerenraad. Verschillende Nieuwegeinse bands zorgen voor de muzikale ondersteuning. ROOD-jongeren en en jongeren van Time Out verzamelen handtekeningen om de eisen voor een eigen muzikale plek kracht bij te zetten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren