Aantal gescheiden mensen in Nieuwegein relatief hoog met 8,5%

In de provincie Utrecht is het aantal gescheiden inwoners dit jaar toegenomen tot 7% (was 6,3% in 2010). Eemnes spant de kroon: met een percentage van 9% heeft de gemeente het hoogste percentage gescheiden inwoners. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het kader van de Dag van de Scheiding bracht Independer scheidingscijfers in kaart en vergeleek deze met tien jaar geleden.

Grote provinciale verschillen
Het aandeel gescheiden inwoners ligt landelijk op 7,8%. Wel zijn er verschillen per provincie te ontdekken. Zo zijn Utrechters met een scheidingspercentage van 7% ondergemiddeld vaak gescheiden. Limburg heeft het grootste aandeel gescheiden inwoners met een percentage van 8,7%. Overijssel kent juist het kleinste aandeel gescheiden inwoners (6,7%).

Aandeel gescheiden inwoners stijgt bijna overal in Utrecht
Opvallend genoeg nam het aantal gescheiden inwoners de afgelopen tien jaar in bijna alle Utrechtse gemeenten toe. De gemiddelde stijging komt hier neer op 0,7%. Wel zijn er gemeentelijke verschillen binnen de provincie. De grootste stijging is te zien in Eemnes (+1,9%), gevolgd door IJsselstein (+1,6%) en Montfoort (+1,5%). Een lichte daling vond de afgelopen tien jaar plaats in de provinciale hoofdstad Utrecht (-0,1%).

Opvallende gemeenten binnen Utrecht
Binnen Utrecht wonen – relatief gezien – de meeste gescheiden mensen in Eemnes. In de gemeente is namelijk 9% van de inwoners gescheiden. Ook in Baarn (8,9%) en Nieuwegein (8,5%) is het percentage gescheiden inwoners relatief hoog. Van alle Utrechtse gemeenten is het percentage daarentegen het laagst in Bunschoten: hier is ‘slechts’ 4,5% van de inwoners gescheiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren