Katern

Aanhoudingen in onderzoek naar inbraken in seniorenwoningen

Bij een inval van de politie in een woning op maandagochtend 4 juli j.l. is een 25-jarige man uit Ridderkerk door de politie van z’n bed gelicht in Nieuwegein. De man wordt verdacht van vijftien inbraken en babbeltrucs door het hele land. De woning in Nieuwegein is doorzocht. De politie pakte in Rotterdam nog een ander man op, een 30-jarige man uit die woonplaats. Ook hij wordt verdacht van het plegen van woninginbraken, met name in seniorencomplexen en/of heling. Ook op drie andere locaties, in Gelderland, Schiedam en Rotterdam, zijn woningen doorzocht. De verdachten maken onderdeel uit van een bende van inbrekers en helers.

Volgens Omroep Gelderland zijn in deze zaak de twee mannen aangehouden, omdat ze ouderen hebben benaderd met babbeltrucs. Het duo stal geld en sieraden. Met een bosje bloemen wisten de mannen steeds bij appartementencomplexen voor senioren binnen te dringen. De twee hoofdverdachten hadden een vaste werkwijze. Na een smoes konden ze door de centrale toegangsdeur van de ouderenwoningen komen. Vervolgens belden ze aan bij de appartementen om te kijken of er mensen thuis zijn. Als er niemand open deed, forceerden ze de deur en braken in.

Van de vijftien zaken, was er in twaalf gevallen sprake van inbraak. Bij drie aangiftes is er sprake van binnendringen met een babbeltruc. Niet alleen in Gelderland zijn de mannen actief geweest, ook in Oisterwijk, Son en Breugel, Achterveld, Rotterdam, Bentveld en Zoetermeer maakten de mannen slachtoffers, schrijft Omroep Gelderland.

De politie verdenkt de mannen van de inbraken. Twee andere mannen uit Schiedam worden verdacht van heling. Hoe de man die in Nieuwegein is opgepakt betrokken is, wil een woordvoerder van de politie Oost Nederland niet vertellen. Ook waar de politie in Nieuwegein de woning heeft doorzocht, is niet bekend gemaakt.

Bij de vier zoekingen in de woningen van de verdachten heeft de politie honderden sieraden en een hoeveelheid contant geld aangetroffen. Naar de herkomst van de sieraden volgt nu uitgebreid onderzoek. De politie houdt er wel rekening mee dat de meeste gestolen sieraden niet teruggevonden zullen worden, omdat veel sieraden vermoedelijk zijn omgesmolten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk