Aanhouding na speculaties schietpartij

Vannacht om 01.30 uur heeft de politie in de wijk Galecop in Nieuwegein een auto staande gehouden. De arrestatie was op de Johan de Meesterhove. Inzittenden zouden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij bij tankstation De Haan nabij de Europalaan in Utrecht. Bij de arrestatie werden diverse politieauto’s en een helikopter ingezet.

Meerdere bewoners van het de City Campus Max-flat aan het Europaplein dachten schoten te horen en werden wakker van alle tumult bij het tankstation.

“Ja, vechten bij benzinepomp en twee auto’s zijn GTA gaan nadoen. Heb de politie gebeld, staan nu voor ingang toren 2”, aldus een van de bewoners op Facebook. Een andere bewoner merkte het volgende op: “Ja klopt, ben ook van een schot wakker geworden.”

Zoals een andere bewoner weer opmerkte, bleken het uiteindelijk toch allemaal speculaties te zijn. De politie heeft de zaak onderzocht en een woordvoerder laat weten dat er niet geschoten is.

Vanwege de geruchten over geloste schoten, werd het zekere voor het onzekere genomen. De politie achtervolgde een auto die bij het tankstation was gezien.

In Nieuwegein werd de auto staande gehouden en de inzittenden werden uit de auto gehaald. Er werd een persoon aangehouden, maar die bleek na onderzoek niks met het incident te maken te hebben.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren