Doe mee aan de Natuurwerkdag op Bouwspeeltuin Bouwgein

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november is de Natuurwerkdag; het grootste vrijwilligersevenement in het groen! In het hele land zet jong en oud zich in voor de natuur en het landschap. In de provincie Utrecht kan worden meegedaan aan tientallen natuurklussen. Zo kun je in Nieuwegein op zaterdag 4  november van 10.00 uur tot 14.00 uur op bouwspeeltuin Bouwgein broeihopen of een takkenril maken en wilgen knotten.

Marion van den Boogaard, locatieleider van Bouwgein: ‘We gaan herfstblad dat op de speelweide ligt weg harken zodat het gras niet verstikt. Het blad gaat in een aparte bak bij onze compostbakken zodat het bladaarde kan worden. Verder moet er gesnoeid worden, onder andere (kleine) wilgen knotten. Met de takken bouwen we een takkenril en we vullen onze takkenhaag aan zodat er mooie schuilplekken ontstaan voor allerlei insecten, vogels en kleine dieren. Voor de amfibieën (en wie weet, misschien wel ringslangen….) hebben we een broeihoop die omgezet moet worden. Genoeg te doen dus. Kom je ons helpen?! De bouwspeeltuin is gevestigd aan de Hoveniersweide 9 in Batau Noord.’

Tijdens de Natuurwerkdag kunnen mensen zagen, snoeien, poelen schonen, knotten, riet verwijderen, bollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen de deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuur en eigen buurt.

De klussen:

  • We harken herfstblad weg dat op de speelweide ligt, zodat het gras weer licht en lucht krijgt. Het blad gaat in een aparte bak bij onze compostbakken zodat het bladaarde kan worden.
  • We knotten (kleine) wilgen. We bouwen met de wilgentakken een groene levende hut en we vullen onze takkenhaag aan. In de takkenhaag vinden allerlei insecten, vogels en kleine dieren een schuilplaats.
  • Voor de amfibieën (en wie weet, misschien wel ringslangen….) hebben we een broeihoop die we gaan omzetten.
  • We behandelen onze insectenhotels met lijnzaadolie zodat ze langer meegaan.

Doe iets terug voor de natuur
De Natuurwerkdag is de perfecte manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk in het groen en iets terug te doen voor de natuur die deze aandacht zo hard nodig heeft. De Natuurwerkdag wil deelnemers inspireren om vaker aan de slag te gaan als vrijwilliger. Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk