Aandacht voor Schisis (hazenlip) in Nieuwegein

Op zaterdag 5 november aanstaande organiseren Bibi, Rianne, Ruben en Anne, een een speciale dag voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar geboren met een schisis. Deze vier jongvolwassenen doen hun verhaal over het hebben van een schisis (hazenlip) in de Blog ‘Wij hebben een Schisis.’

De dag vindt plaats in basisschool De Toonladder aan de Lohengrinhof 11 in Nieuwegein. Gastspreekster is plastisch chirurg Chantal van der Horst. Het programma duurt van 10.00 uur tot 16.30 uur en zal vooral in het teken staan van elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en wie weet nieuwe vriendschappen sluiten. Daarnaast vinden er op deze dag een hele hoop leuke activiteiten plaats zoals een ‘schisisspeeddate’ en ‘Over de streep’!

Over de streep
Heb je weleens naar het tv-programma ‘Over de streep’ gekeken? Dit is een programma waarbij jongeren aan de hand van verschillende stellingen op interactieve wijze ervaringen met elkaar delen. Het doel hiervan is om elkaar beter te leren kennen, overeenkomsten tussen elkaars ervaringen te ontdekken en respect voor elkaar te creëren. Onze variatie is specifiek gericht op schisis. Wat zijn jouw ervaringen met schisisoperaties? Wat is jouw mening over bepaalde denkbeelden rondom schisis? Deel, ontmoet & luister bij ‘Over de streep’!

Gratis deelname voor leden
Voor leden is deelname aan de Jongerendag gratis! Kosten voor niet-leden zijn € 15,00. Lid worden van onze vereniging kost met een Jongerenlidmaatschap (15 tot 25 jaar): € 10,50 per jaar, als lid kun je gratis meedoen aan o.a. de Landelijke dag, jongerendag, conferentie, etc. Kijk op de website van Schisis Nederland voor meer informatie en aanmelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk