3e prijs voor gemeentelijke website

Burgemeester Frans Backhuijs heeft op donderdag 9 december namens de gemeente Nieuwegein de 3e prijs uitgereikt gekregen voor Digitale Dienstverlening 2011. De prijs werd uitgereikt door een delegatie van Ernst & Young.

Ernst & Young houdt jaarlijks een benchmarkonderzoek over ontwikkelingen op het terrein van de digitale dienstverlening binnen de lokale overheden. Dit jaar zijn 418 gemeenten onderzocht en volgens Ernst & Young zijn de verschillen bij de eerste drie gemeenten zeer klein. Dit is een compliment voor Nieuwegein en een stimulering voor verdere ontwikkeling.

De websites zijn beoordeeld vanuit de invalshoek van ‘de burgers centraal’. Ernst & Young: “Dit betekent dat de inwoners van Nieuwegein in staat moeten zijn om via de website zoveel mogelijk zaken te regelen en daarnaast kunnen handelen zoals bijvoorbeeld bij een digitale dienstverlener à la Bol.com”. Wat deel uitmaakte van het onderzoek zijn onder andere interactiviteit, de volwassenheid van producten, reactietijd op email en gebruik van twitter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk