Speelgoedbank Nieuwegein blij verrast met kinderfeestje van Lasergame Kids

In Nieuwegein e.o. zijn veel kinderen die geen kinderfeestje kunnen geven. Simpelweg omdat er de financiële middelen niet voor zijn. Michel van Beek, van het Nieuwegeinse bedrijf Lasergame Kids, wil daar wat aan doen. Hij laat onze redactie weten: ‘Dat kinderen geen feestje kunnen geven gaat ons echt aan het hart. Een kind moet in staat zijn vriendjes en vriendinnetjes te kunnen uitnodigen op zijn of haar verjaardag en dit op een feestelijke manier te vieren.’

Met zijn bedrijf zocht van Beek al eerder samenwerking met De Speelgoedbank in Nieuwegein. Vandaag was het de tweede keer dat hij een bijdrage mocht leveren om een kind blij te maken met een heus kinderfeestje. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke op de Vredebestlaan 23 in Jutphaas waar De Speelgoedbank is gevestigd om bovenstaand videoverslag te maken.

De medewerkers waren weer blij verrast met een waardebon voor een geheel verzorgd kinderfeestje (een complete lasergame uitrusting + chips, snoep en drinken). ‘Op deze wijze doen wij iets goeds terug voor de kinderen in onze mooie stad. Hoe mooi zou het zijn als wij daarmee andere bedrijven/personen kunnen inspireren hetzelfde te doen? Dus in plaats van onszelf in het zonnetje te zetten, zien wij het vooral als een kans om De Speelgoedbank Nieuwegein meer aandacht te geven’ en dat is gelukt Michel!

Over Lasergame Kids
Het bedrijf Lasergame Kids is bijna twee jaar geleden in Coronatijd gestart. Met als doel kinderen een tof en betaalbaar kinderfeestje te geven. Het bedrijf verhuurt lasergame pakketten voor kinderfeestjes, schoolkampen en andere evenementen. Zij doen dit kleinschalig en naast hun gewone werk. Gewoon omdat de eigenaren het leuk vinden en genieten van het plezier dat de kinderen hebben.

Oproep aan andere bedrijven
Vindt u het leuk om De Speelgoedbank Nieuwegein te ondersteunen met het geven van een kinderfeestje? Neem dan eens contact op met Lasergame Kids of De Speelgoedbank, ‘want het geeft echt voldoening om kinderfeestjes aan te bieden aan kids waarvoor dat niet vanzelfsprekend is’ aldus Michel van Beek.

Voor duurzaam drukwerk kijk je bij FLYERALARM

Bij FLYERALARM, één van de grootste online drukkerijen van Europa, vind je alles om een goede eerste indruk te maken bij je relaties: briefpapier in de passende huisstijl, bijzondere visitekaartjes, handige blokken en veel meer andere artikelen voor jouw kantoor – natuurlijk bedrukt met eigen ontwerp en logo, ook kun je je eigen logo, slogan of ontwerp op een sticker laten drukken voor je bedrijf, club of vereniging. Of het nu gaat om raam-, vloer- of ronde stickers op rol: in 6 stappen heb je jouw stickers gemaakt én besteld!

FLYERALARM is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in de wereld van e-commerce. Om je een idee te geven: het bedrijf is actief in 13 landen en telt bijna 2.400 medewerkers, verspreid over 6 locaties, waaronder Amsterdam.

Met keurmerk – van bos tot kant-en-klare product
FLYERALARM biedt inmiddels meer dan 100 producten met materialen die afkomstig zijn van verantwoord bosbeheer (FSC™) of duurzaam bosbeheer (PEFC™). En het beste is dat je bij diverse artikelen met één klik het FSC™ of PEFC™-logo kunt laten printen en daarmee iedereen laten zien hoe belangrijk milieubewustzijn voor je is. Het is een optie die op het moment geen enkele andere online drukkerij aanbiedt. Bovendien is iedere stap van het productieproces FSC™ of PEFC™-gecertificeerd, dus van de boom tot het kant-en-klare drukproduct.

Duurzaam en Milieubewust
Ook in Nieuwegein is men druk bezig met het onder aandacht brengen van duurzaamheid. Zo is er onlangs de intentieverklaring voor het nieuwe MEC-gebouw ondertekend. Door een unieke combinatie van natuur, recreatie, educatie, historie, horeca en (maatschappelijk) werken, krijgt het gebied de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot een bijzondere plek voor alle inwoners van Nieuwegein mét de aantrekkingskracht voor de regio. Bovendien bevorderen de ontwikkelingen ook het groene karakter van de stad en levert het een bijdrage aan een duurzame en gezonde stad.

Ondertekening intentieverklaring

Wethouder Marieke Schouten (GroenLinks) van Nieuwegein ging als rapporteur lucht-, water- en ­bodemvervuiling van het Europees Comité van de Regio’s naar de klimaattop in Egypte. Ze benadrukte daar dat steden en dorpen de gevolgen van klimaatverandering gaan merken.

Het belangrijkste doel was om nog een keer goed voor het voetlicht te brengen dat vooral de steden en dorpen de klimaatveranderingen voelen, en dat lokaal bestuurders volop bezig zijn met klimaatadaptatie. Wethouder Marieke Schouten: ‘Dat hoort een veel betere plek te krijgen in de internationale onderhandelingen en doelstellingen van overheden. De delegatie van de acht EU-vertegenwoordigers reisde met meerdere doelstellingen af. Zo pleitten we ook voor meer rechtstreekse financiering aan lokale besturen en regio’s als het gaat om klimaatadaptatie’ zo legde zij uit in het blad van de Vereniging Nederlandse Gemeenten afgelopen week.

Klimaatneutraal drukken bij FLYERALARM
Het vermijden en verminderen van CO2-uitstoot staat bij FLYERALARM op de eerste plaats. ‘Maar we kunnen onze producten niet helemaal zonder CO2-uitstoot produceren. Met de optie ‘klimaatneutraal drukken’ geven wij onze klanten sinds mei 2010 de mogelijkheid om de hoeveelheid CO2 te compenseren. Dankzij jouw inzet hebben we intussen ver boven de 100.000 ton broeikasgassen kunnen compenseren, ons gezamenlijke succes voor de klimaatbescherming!’ aldus FLYERALARM op hun website.

Nieuwegein wil bewust bouwen aan een gezonde, duurzame en veilige stad

M50, het samenwerkingsverband van middelgrote gemeenten (30.000- 80.000 inwoners), sprak afgelopen donderdag 26 januari met minister Hugo de Jonge over de woningbouwopgave. In dit overleg deed wethouder Marieke Schouten namens gemeente Nieuwegein een oproep aan de minister: ga niet alleen uit van aantallen woningen, maar vooral ook van kwaliteit van bouwen, wonen en leven.

Wethouder Marieke Schouten schudt de hand van minister Hugo de Jonge

Wethouder Marieke Schouten: “Het Rijk wil vooral dat gemeenten ‘bouwen, bouwen, bouwen’. Wij willen ook bouwen, maar vinden het belangrijk dat Nieuwegein leefbaar blijft voor onze huidige en toekomstige inwoners. Daarom wil Nieuwegein bewust bouwen aan een gezonde, duurzame en veilige stad. Wij hebben daar hulp van het rijk bij nodig. Vandaar namens Nieuwegein mijn oproep in het M50 overleg aan minister Hugo de Jonge om te sturen op gezond wonen, duurzame mobiliteit en toegankelijkheid. Om woningen betaalbaar te houden, is het belangrijk dat gemeenten daarvoor ook instrumenten hebben. Bijvoorbeeld een vereveningsfonds. Om daar mee te starten is ondersteuning vanuit het rijk wenselijk.”

Drempels in het beleid
Het regeerakkoord benadrukt de ambities van het kabinet om 900.000 huizen te bouwen; verspreid over heel Nederland. Ook M50 gemeenten willen hieraan bijdragen. Op 26 januari 2023 legde gastheer burgemeester Sjoerd Potters in gemeente De Bilt, samen met 25 wethouders, een gezamenlijk woningbod van minstens 65.000 woningen bij minister Hugo de Jonge op tafel. Om dit woningbod mogelijk te maken is een bijdrage van het Rijk nodig. Daarom doen de M50 gemeenten een beroep op het rijk.

Een inventarisatie van de M50 constateert drempels in het beleid van het kabinet, zoals langdurige en ingewikkelde procedures, betaalbaarheid en netcongestie. Deze drempels zijn meegegeven aan de minister. Duidelijk is dat het rijk in ieder geval werk gaat maken van het vereenvoudigen van procedures.

CDA Nieuwegein richt meldpunt vertrek Antonius Ziekenhuis op

Eind 2022 heeft het bestuur van het Antonius Ziekenhuis besloten uit Nieuwegein te vertrekken. “Dat bericht kwam als donderslag bij heldere hemel”, aldus Helen Adriani, fractievoorzitter van het CDA in Nieuwegein.

Het CDA betreurt het vertrek, vooral omdat het besluit met name financieel gedreven is en weinig te maken heeft met zaken als nabijheid & bereikbaarheid van goede zorg. Ook met het oog op de vergrijzing van de samenleving is nabijheid & bereikbaarheid een belangrijk thema; in 2040 is het aantal 80+ verdubbeld.

“Wij kunnen ons goed voorstellen dat het vertrek voor veel onrust zorgt bij de inwoners; niet alleen van Nieuwegein, maar ook van IJsselstein, Houten, Vianen en Lopik. Wat betekent het straks als er geen ziekenhuis meer in Nieuwegein is” aldus Adriani.

De partij is ook benieuwd welke functies van het Antonius Ziekenhuis wellicht kunnen blijven. Om die redenen richt het CDA een meldpunt op. Daar kunnen inwoners, maar ook mensen die werken bij een zorg of welzijnsorganisatie een reactie naartoe sturen; dat mogen zorgen zijn, maar ook input voor de gesprekken die wij aangaan met het Antonius over de toekomst.

Het meldpunt is te bereiken via het volgende emailadres: meldpuntantonius.cda@gmail.com.

Studenten Tech Campus Nieuwegein presenteren hun nieuwste projecten op de Techniek Markt 2023

Een ontwerp voor tiny houses, een innovatief platform om Internet phishing tegen te gaan, een complete inrichting voor een Volkswagen camperbusje en het programmeren van een zorgrobot. Een greep uit de maar liefst 70 projecten die studenten van de Tech Campus Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland, donderdag 26 januari lieten zien op de jaarlijkse Techniek Markt.

Studenten van het Automotive College, Tech College, ICT College en Bouw & Interieur College presenteerden hun projecten aan een vakjury, bestaande uit bedrijven uit de regio. Dit leverde uiteindelijk vier winnende projecten op in drie categorieën: het meest innovatieve, het meest creatieve en het meest professionele project. Het evenement werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Hoog niveau
De jury was onder de indruk van het niveau van de studenten. “We hebben tot in de puntjes uitgewerkte ideeën gezien, heel veel bevlogenheid, prachtige presentaties en veel teamwork. Daar worden we blij van, want dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben op de arbeidsmarkt”.

“Het is heel leuk om aan bezoekers te laten zien waar we afgelopen weken mee bezig zijn geweest”, zegt Mark, eerstejaars student Bouwkunde. Samen met zijn projectgroepje laat hij trots hun ontwerp zien voor duurzame starterswoningen. “We hebben gebruik gemaakt van veel glas, dat zorgt voor licht en warmte. Ook hebben we naast de bouwtekeningen een maquette gebouwd zodat je in één oogopslag kan zien hoe de huizen eruit zien”.

Tech Campus breed event
Het was de 16e keer dat de Techniek Markt werd georganiseerd. Wat ooit klein begon met studenten van twee opleidingen, is uitgegroeid tot een Tech Campus breed event waaraan studenten van alle vier de colleges deelnemen. ROC Midden Nederland is trots op de manier hoe de studenten zich presenteren en is ontzettend blij dat op deze manier kan worden samengewerkt met bedrijven uit de regio. Door de overlap tussen de colleges bij de Tech Campus worden disciplines met elkaar verweven en wordt veel ruimte gecreëerd voor ontwikkeling.

De winnaars van de Techniek Markt 2023

Meest professionele project:
1. Starterswoning met hellend dak – Niels, Rayman, Rodi, Quinten
2. Simms Fitness – Jesse, Dave, Emir, Gyoan, Julian

Meest innovatieve project: Internet Phishing – Just en Kevin

Meest creatieve project: Zelfgemaakt bureau – Teun

CDA ziet niets in sloop flat Nijpelsplantsoen

In de raadsvergadering op donderdagavond 26 januari heeft het CDA, samen met Ieders Belang en D66 een motie ingediend om het college op te dragen het scenario uit te werken voor het renoveren van alle 4 de flats aan het Nijpelsplantsoen. In de huidige intentieverklaring, die het college van B&W voornemens is te tekenen met Woonin (voorheen Mitros), staat nu opgenomen dat flat 1 gesloopt wordt en de drie andere flats gerenoveerd.

Het college had eerder aangegeven dat het renoveren van flat 1 gevolgen zou hebben voor het woningbouwprogramma en het voor Woonin  onbetaalbaar zou zijn. ‘Beide punten werden door het CDA weerlegt. Het Nijpelsplantsoen is niet opgenomen in het woningbouwprogramma en Woonin is één van de rijkste woningbouwcorporaties van Nederland. Het is dus een kwestie van willen!’ aldus Helen Adriani, fractievoorzitter van het CDA in Nieuwegein.

“Hoe belangrijk vinden we het dat gezinnen in Nieuwegein een fatsoenlijke sociale woning kunnen krijgen en dat we deze ook in de toekomst voor de Nieuwegeinse inwoners behouden? Hoe wenselijk is het dan dat 90 grote sociale woningen die we nergens anders hebben mogelijk verdwijnen”, aldus Helen Adriani. “Laat het college eerst maar onderzoeken of er ook een ander besluit mogelijk is voordat we gaan slopen.”

Alleen het CDA en D66 stemden voor de motie. Ieders Belang was afwezig en de overige fracties stemden tegen.