CDA ziet niets in sloop flat Nijpelsplantsoen

In de raadsvergadering op donderdagavond 26 januari heeft het CDA, samen met Ieders Belang en D66 een motie ingediend om het college op te dragen het scenario uit te werken voor het renoveren van alle 4 de flats aan het Nijpelsplantsoen. In de huidige intentieverklaring, die het college van B&W voornemens is te tekenen met Woonin (voorheen Mitros), staat nu opgenomen dat flat 1 gesloopt wordt en de drie andere flats gerenoveerd.

Het college had eerder aangegeven dat het renoveren van flat 1 gevolgen zou hebben voor het woningbouwprogramma en het voor Woonin  onbetaalbaar zou zijn. ‘Beide punten werden door het CDA weerlegt. Het Nijpelsplantsoen is niet opgenomen in het woningbouwprogramma en Woonin is één van de rijkste woningbouwcorporaties van Nederland. Het is dus een kwestie van willen!’ aldus Helen Adriani, fractievoorzitter van het CDA in Nieuwegein.

“Hoe belangrijk vinden we het dat gezinnen in Nieuwegein een fatsoenlijke sociale woning kunnen krijgen en dat we deze ook in de toekomst voor de Nieuwegeinse inwoners behouden? Hoe wenselijk is het dan dat 90 grote sociale woningen die we nergens anders hebben mogelijk verdwijnen”, aldus Helen Adriani. “Laat het college eerst maar onderzoeken of er ook een ander besluit mogelijk is voordat we gaan slopen.”

Alleen het CDA en D66 stemden voor de motie. Ieders Belang was afwezig en de overige fracties stemden tegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk