Collectecomité Nieuwegein zoekt collectanten voor ReumaNederland

In de week van 16 tot en met 21 maart 2020 is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Collectanten zijn daarbij onmisbaar. ReumaNederland zoekt nog collectanten in diverse wijken in Nieuwegein. Door te collecteren helpt u mee om de levens van meer dan 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Vorig jaar haalden alle collectanten samen bijna 3 miljoen euro voor reumaonderzoek op!

Helpt u mee?
U kunt zich als collectant opgeven door een mail te sturen naar: vrijwilligers@reumanederland.nl. Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden in uw bericht. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager (www.keep-in-mind.nl) de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Kim: ‘Nieuwegein heeft een Top 10 gehaald!… maar blij zijn we er niet mee. Er is teveel fijnstof in Nieuwegein en het gaat ons niet lukken dit op te zuigen. Een stofdoek is niet genoeg. Hier moeten we wat aan doen. Laten we onze schouders er onder zetten en niet wachten op wat men in het gemeentehuis mogelijk besluit tot overweging te nemen.’

JO17-1 zet sponsor Head Office by Bjorn in het zonnetje

JO17-1 doet het momenteel uitstekend in de competitie. Met 37 punten uit 13 wedstrijden is JO17-1 de trotste koploper in de hoofdklasse en dat is terecht. Het is niet moeilijk om uit te rekenen dat dit puntenaantal ook nog eens een ongeslagen status betekent, voorwaar een uitstekende (en bijna maximale) prestatie. De winterstop is voorbij en het team op Sportpark Galecop kan vanuit een goede positie de weg naar het kampioenschap gaan inzetten. Maar niets is nog zeker want de concurrentie ligt op de loer! Het team mag er op rekenen dat elke tegenstander er een tandje bij gaat zetten.

Onder het motto ‘als je haar maar goed zit’ bezochten Remco Sandbrink (trainer JSV JO17-1) en JSV huisfotograaf Jordi Jupijn (fotografie Jordi) hoofdsponsor Head Office by Bjorn aan de Richterslaan 62 in Nieuwegein. Remco: ‘Ik kom zelf al een aantal jaren met mijn kinderen bij deze kapper en het is elke keer weer een mooie beleving, gezellig, gastvrij en kwalitatief uitstekend.’

Bjorn Gesser eigenaar van Head Office by Bjorn kreeg namens de selectie van JSV JO17-1 een nieuwe teamfoto uitgereikt als dank voor zijn investeringen in dit team. De foto heeft een mooie plaats gekregen in de zaak.

Wilt u meer weten over sponsoring bij JSV want de club besteed de afgelopen tijd veel meer tijd aan sponsoren, neem dan contact op met de sponsorcommissie: sponsoring@jsv-nieuwegein.nl.

Aanpak na storingen met de tram

Afgelopen november en december reed de tram op de lijn Utrecht, Nieu- wegein, IJsselstein af en toe langere tijd niet. Dat was heel vervelend voor de reizigers. Hieronder leest u wat de oorzaak was van de storingen. Daarnaast leest u wat de gemeente er in overleg met U-OV en de provincie aan doet om in ieder geval de communicatie in geval van een storing te verbeteren.

IJzel, ongelukken en storingen
Eind 2019 kwam het voor dat trams niet konden rijden vanwege ijzel op de bovenleiding. Daarnaast was er een aantal aanrijdingen op overwegen. Ook waren er trams die toe waren aan onderhoud, maar vanwege de overgang van de oude naar de nieuwe tramremise niet direct voor onderhoud terecht konden. Een aantal trams reed met enkele in plaats van dubbele tramstellen, waardoor de tram snel vol zat. Inmiddels is de nieuwe tramremise met meer capaciteit voor onderhoud in gebruik. Ook rijden de meeste trams weer met meerdere tramstellen. Tot juli 2020 wordt er nog gereden met de huidige tramstellen en zijn storingen niet volledig uit te sluiten. Uiteraard doet men er alles aan om storingen te voorkomen en als die zich toch voordoen, ze snel op te lossen.

Informatieborden
Als er een storing is, zorgt U-OV ervoor dat u snelle en juiste communicatie op de informatieborden kunt lezen, inclusief een mogelijke verwijzing naar reguliere buslijnen of vervangend vervoer. De inzet van vervangend vervoer is ook afhankelijk van de ingeschatte duur van de storing.

Nieuwe trams
Met elkaar blijven we de schouders eronder zetten om het vervoer zo soepel mogelijk te laten verlopen. We kijken uit naar de komst van de nieuwe trams die na de zomervakantie ook in Nieuwegein gaan rijden.

Thema-avond voor ondernemers over ondermijnende criminaliteit

De gemeente wil samen met ondernemers en pandeigenaren Nieuwegein aantrekkelijk en veilig houden. Daarom nodigen burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Ellie Eggengoor ondernemers graag uit voor een speciale thema avond over ondermijnende criminaliteit en wat er tegen te doen is.

Voorbeelden
Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. Zomaar een aantal voorbeelden van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die ook in uw omgeving kunnen voorkomen. Steeds meer proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen en het buitengebied hen biedt. Criminelen hebben ondernemers nodig om aan spullen te komen. De ondernemers zijn zich daar niet altijd van bewust.

Criminaliteit tegen gaan
Tijdens de bijeenkomst proberen we het onzichtbare zichtbaar te maken, om zo samen georganiseerde criminaliteit tegen te gaan. De gemeente houdt deze avond samen met onder andere het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland (PVO-MN).

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats op: woensdag 29 januari, van 18.00 – 21.30 uur in het Dynahouse aan de Perkinsbaan 11 in Nieuwegein. U kunt zich nog tot 27 januari aanmelden voor deze bijeenkomst via mail: ondernemen@nieuwegein.nl.

Avond van de Raad op donderdag 16 januari

Op donderdag 16 januari is er vanaf 20.00 uur weer een Avond van de Raad. De Avonden van de Raad komen in plaats van de commissievergaderingen en raadsinformatieavonden. U bent daarbij van harte welkom. Als gast op de publieke tribune, als toehoorder of als meespreker. Ook kunt u in de wandelgangen kennismaken met de raadsleden en commissieleden of een praatje met ze maken.

Twee bijeenkomsten
Op deze avond houdt de gemeenteraad twee bijeenkomsten. In de raadzaal worden de volgende onderwerpen besproken:

• Oprichting coöperatie Parkmanagement Het Klooster
• Verordening Sociaal-medische indicatie Kinderopvang Nieuwegein 2020

In de Gildenborchzaal is er een bijeenkomst over:
• Initiatiefvoorstel IB invoering vergunning-systeem vrachtauto-parkeerplaats Structuurbaan

Inspreken
Is er een onderwerp waar u de raad graag over wilt informeren, maar staat dit niet op de agenda van de Avond van de Raad? Dan kunt u om 21.00 uur inspreken. Meld u zich hiervoor uiterlijk 30 januari om 19.30 uur bij de griffier. Dat kan via griffie@nieuwegein.nl of via het algemeen nummer 14030.

Agenda’s
De agenda’s van de Avonden van de Raad zijn hier te vinden of via de website van de gemeente Nieuwegein.

Facebook
Sinds kort is de gemeenteraad ook op Facebook te vinden. Zo blijft u op de hoogte van de agenda’s en onderwerpen die er spelen. Ook gaat u hier meer zien van de raadsleden en hun werk.

‘De Kronenburg’

Alle straten, lanen, driften, pleinen en wat dies meer zij, vastgelegd volgens een  vast stramien: ter hoogte van het pand met huisnummer 1, midden op de weg, fietspad of trottoir de straat in gefotografeerd, zoals deze week de Kronenburg. Daarbij bepaalt het straatnamenregister van de Gemeentegids 2010 de alfabetische volgorde in deze wekelijkse rubriek.

De eerste straat is de Bertus Aafjeshove, de laatste de Zwolseveste. Iedere week een foto (die desgewenst gedurende zes maanden na publicatie te verkrijgen is via onze fotograaf Jordi Jupijn. Deze week dus de Kronenburg in de wijk Batau Noord in Nieuwegein.