Aanpak na storingen met de tram

Afgelopen november en december reed de tram op de lijn Utrecht, Nieu- wegein, IJsselstein af en toe langere tijd niet. Dat was heel vervelend voor de reizigers. Hieronder leest u wat de oorzaak was van de storingen. Daarnaast leest u wat de gemeente er in overleg met U-OV en de provincie aan doet om in ieder geval de communicatie in geval van een storing te verbeteren.

IJzel, ongelukken en storingen
Eind 2019 kwam het voor dat trams niet konden rijden vanwege ijzel op de bovenleiding. Daarnaast was er een aantal aanrijdingen op overwegen. Ook waren er trams die toe waren aan onderhoud, maar vanwege de overgang van de oude naar de nieuwe tramremise niet direct voor onderhoud terecht konden. Een aantal trams reed met enkele in plaats van dubbele tramstellen, waardoor de tram snel vol zat. Inmiddels is de nieuwe tramremise met meer capaciteit voor onderhoud in gebruik. Ook rijden de meeste trams weer met meerdere tramstellen. Tot juli 2020 wordt er nog gereden met de huidige tramstellen en zijn storingen niet volledig uit te sluiten. Uiteraard doet men er alles aan om storingen te voorkomen en als die zich toch voordoen, ze snel op te lossen.

Informatieborden
Als er een storing is, zorgt U-OV ervoor dat u snelle en juiste communicatie op de informatieborden kunt lezen, inclusief een mogelijke verwijzing naar reguliere buslijnen of vervangend vervoer. De inzet van vervangend vervoer is ook afhankelijk van de ingeschatte duur van de storing.

Nieuwe trams
Met elkaar blijven we de schouders eronder zetten om het vervoer zo soepel mogelijk te laten verlopen. We kijken uit naar de komst van de nieuwe trams die na de zomervakantie ook in Nieuwegein gaan rijden.

2 thoughts on “Aanpak na storingen met de tram

  1. Maus Mieska

    Had liever een keer een compensatie gehad zo veel afspraken zijn in de soep gelopen door dat en het probleem speelt al jaren niet alleen in 2019

  2. SC

    Bij elke halte hangt een informatiepanel. Dat is de ideale plaats voor informatie over storingen. Maar ik heb een keer heel lang moeten wachten met een steeds groter wordend gezelschap. Op het panel werd het gewone rittenpogramma afgedraaid en de informatieregel gaf geen storingsinformatie. Dat is natuurlijk belachelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren