Aspekt ERA Makelaars Nieuwegein zoekt commercieel medewerk(st)er binnendienst

Wilt u het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe uitdaging? Apekt Makelaars aan de Beverweide 2 in Nieuwegein zoekt een fulltime commercieel medewerk(st)er voor de binnendienst. Aspekt Makelaars is een actief makelaarskantoor met vestigingen in Nieuwegein en Utrecht. Het kantoor verkoopt veel in Nieuwegein. Ook helpen zij regelmatig kopers en verkopers in omliggende plaatsen als IJsselstein en Tull en ‘t Waal.

Arie Spek van Aspekt Makelaars: ‘Wij hebben naast een vestiging in Nieuwegein ook een makelaarskantoor in Utrecht, vanuit daar werken wij in verschillende wijken van Utrecht. Bijvoorbeeld Leidsche Rijn, Zuilen en Overvecht, Vleuten en De Meern. Vanuit onze beide kantoren kopen en verkopen wij dus huizen in een groot deel van de provincie Utrecht. Vanwege de groei zoeke wij een fulltime commercieel medewerk(st)er voor de binnendienst. Kom jij ons team versterken?’

Weet jij van aanpakken en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit en wil je je graag ontwikkelen in deze uitdagende baan? Stuur dan je CV met pasfoto naar info@aspektmakelaars.nl of bel voor meer informatie naar: 030-600 39 40.

Het team van Aspekt Makelaars in Nieuwegein

‘De Krekelweide’

Alle straten, lanen, driften, pleinen en wat dies meer zij, vastgelegd volgens een  vast stramien: ter hoogte van het pand met huisnummer 1, midden op de weg, fietspad of trottoir de straat in gefotografeerd, zoals deze week de Krekelweide. Daarbij bepaalt het straatnamenregister van de Gemeentegids 2010 de alfabetische volgorde in deze wekelijkse rubriek.

De eerste straat is de Bertus Aafjeshove, de laatste de Zwolseveste. Iedere week een foto (die desgewenst gedurende zes maanden na publicatie te verkrijgen is via onze fotograaf Jordi Jupijn. Deze week dus de Krekelweide in de wijk Batau Noord in Nieuwegein.

1001 ritjes ANWB AutoMaatjes in Nieuwegein

Ze zijn geteld. Vorige week reed ANWB Automaatjes Nieuwegein rit nummer 1001. Dat was een rit waarbij chauffeur Rita de Bruin-Hofland mevrouw Callaars zou ophalen voor haar wekelijkse uitje. Bij mevrouw Callaars thuis werden beide dames opgehaald door wethouder Ellie Eggengoor. Ze werden vervolgens naar het buurtplein gebracht, waar alle chauffeurs en matchmakers hen op stonden te wachten met taart en koffie om dit te vieren.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto mensen die minder mobiel zijn en niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Zo blijven deze mensen onderdeel van het sociale en maatschappelijke leven. Ze gaan bijvoorbeeld naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis of lekker op de koffie bij een vriendin of naar een activiteit bij het Buurtplein. Soms gaat de chauffeur zelf even mee naar de afspraak, soms blijft hij/zij even wachten om de deelnemer weer thuis te brengen. De kosten bedragen dertig cent per kilometer.

Wilt u ook chauffeur worden bij AutoMaatje? Of heeft u vervoer nodig? Neem dan twee werkdagen van tevoren contact op via tel. (030) 603 37 48 tussen 09.00 uur en 12.00 uur of stuur een e-mail naar: automaatje@movactor.nl.

 

Vanaf nu met een e-visum naar Vietnam

Wanneer je hebt besloten om een reis door Vietnam te gaan maken, is één van de beste stappen het aanvragen van een visum voor Vietnam. Vietnam is namelijk een van de weinige landen in Zuidoost-Azië waar je vooraf een visum voor moet aanvragen. Sinds 2018 is een visum aanvragen voor Vietnam gewijzigd en op veel websites staat nog verouderde informatie. Dit kan natuurlijk heel verwarrend en omslachtig zijn. Maar er is goed nieuws voor Nederlandse reizigers naar Vietnam: houders van een Nederlands paspoort kunnen vanaf nu online een e-visum aanvragen voor Vietnam.

‘Voor januari 2018 moest je als Nederlander een visum on arrival aanvragen wanneer je een reis door Vietnam wilde maken. Wanneer je dan aankwam op het vliegveld in Vietnam, moest je vaak in een hele lange rij staan om je visum te krijgen en te betalen. Sinds 2018 hebben ze het e-visum ingevoerd en dat maakt het een stuk eenvoudiger’ aldus Nguyen uit Nieuwegein die erg blij is met deze vernieuwing. Nguyen is lang geleden gevlucht uit Vietnam maar reist sinds enige tijd weer naar zijn oude vaderland.

Je krijgt je visum al voordat je vertrekt per email, waardoor jij die lange rij op het vliegveld in Vietnam voorbij kan lopen en direct je stempel kan gaan halen. Je hoeft op het vliegveld dus ook niets meer te betalen en alles gaat een stukje sneller dan voorheen. Wel zo fijn na zo’n lange vliegreis toch? Het goedkopere visa on arrival is wel nog steeds aan te vragen en veel visumbureaus adverteren hier dan ook nog mee. Echter is het zo dat de ambassade deze methode sterk afraadt omdat ze niet kunnen garanderen dat je hiermee zeker Vietnam inkomt. Meer daarover lees je op de site van de Rijksoverheid. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Vietnam heeft enige tijd geleden besloten om Nederland toe te voegen aan de landen waarvoor deze regeling geldt.

Nguyen: ‘Het aanvragen van mijn e-visum naar Vietnam ging gemakkelijk en was binnen een kwartier vanachter mijn eigen computer geregeld. Het enige wat ik moest doen is mijn persoonlijke gegevens invullen op deze site. Binnen deze pagina vroegen ze om een digitale pasfoto en een scan van het paspoort. Hiervoor moeten de bestanden in jpg, jpeg of gif zijn. Handig om te weten is dat de velden van het beroep en het adres leeg mogen blijven. Na het aanvragen krijg je een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.’

‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager (www.keep-in-mind.nl) de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Kim: ‘Het is lang geleden dat ik weer op 31 december tot laat heb moeten werken. Toch zijn er nog heel wat mensen die nog langer moeten werken. Door die mensen worden vele mensen in nood geholpen, of komen mensen gewoon thuis. Een extra dankjewel aan die helden!’

Kerstbomeninzameling

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) haalt in januari 2020 kerstbomen op in Nieuwegein. U kunt in het inzamelschema zien wanneer RMN langskomt. Het inzamelschema is te vinden op deze website of in de gratis RMN-app.

Aanbieden kerstboom
Alle versiering, verlichting, slingers en ornamenten moeten uit de kerstboom verwijderd zijn. De boom mag aan de onderkant geen kluit, kruis, pot, bak of standaard meer hebben. De kerstboom mag maximaal 2,5 meter hoog zijn. Kerstbomen groter dan de maximale lengte neemt RMN niet mee.

Laagbouw
Woont u in een laagbouwwoning, dan kunt u op de ophaaldag de kerstboom vóór 07.30 uur neerleggen op de plek waar u normaal gesproken de container (kliko) aanbiedt.

Hoogbouw
Als u gebruik maakt van een verzamelcontainer, dan kunt u de kerstboom op de ophaaldag vóór 07.30 uur op de stoep neerleggen op 5 meter afstand van de verzamelcontainer.

Alleen voor echte kerstbomen
RMN haalt alleen echte kerstbomen op. Kunstbomen en andere bomen dient u zelf in te leveren bij het recyclestation. Voor het vervoeren van de overige bomen kunt u op afspraak een aanhangwagen lenen van het dichtstbijzijnde recyclingstation.

Daders ernstige mishandeling in parkje aan de Harmonielaan nog altijd niet gepakt

De politie is nog altijd hard op zoek naar de drie jongens die ruim een maand geleden een man hebben mishandeld in de wijk Zuilenstein. Het slachtoffer raakte zwaargewond.

“Het was een vreselijk gezicht”, vertelde een ooggetuige destijds na het zien van het gehavende slachtoffer. “Dat beeld staat op mijn netvlies gegrift.” Er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen om medische hulp te verlenen.

De mishandeling was op vrijdag 22 november jl. rond 09.50 uur op de Harmonielaan, nabij de ROC-scholen. Al ruim een maand is de politie op zoek naar de daders, maar tot zover zonder resultaat.

Daarom is een nieuwe getuigenoproep gedaan. Mensen die iets hebben gezien of rond die tijd in de buurt van de Harmonielaan in de wijk Zuilenstein waren, kunnen via 0900-8844 contact opnemen met de politie.

‘Venster’ december 2019

Vandaag de negentiende aflevering van ‘Venster.’ Met deze rubriek kijken we terug wat er de afgelopen maand filmisch is gebeurd en vastgelegd door onze videografen. Zij trekken er geregeld op uit om u van het nieuws te voorzien, natuurlijk over Nieuwegein, en dat doen zij met veel plezier. Samen met een team van 27 betrokken Nieuwegeiners maken wij het nieuws voor onze lezers, alweer bijna een kwart eeuw lang! Weet u dat we in maart 2020 alweer 25 jaar bestaan? En dat is volgend jaar!

In ‘Venster’ zal Bart van Rooijen op zijn eigen wijze met u het nieuws doorlopen van de afgelopen maand, een soort van maandelijks documentje. Hij knipt en plakt en spreekt en zwijgt zo af en toe, terwijl u kijkt en luistert. In zijn eigen omgebouwde studio maakt Bart úw ‘Venster’ over Nieuwegein.

Graag betrekken wij onze lezers bij deze rubriek, daarom zijn suggesties van harte welkom. Deze mogen naar redactie@pen.nl. Veel plezier met alweer de negentiende aflevering van ‘Venster’. Kijk hier alle ‘Vensters’ terug.

Nieuwegein krijgt nieuw waterstoftankstation

Het bedrijfsleven, het kabinet en de Europese Unie trekken samen 87 miljoen euro uit voor innovaties ter bevordering van het klimaat en de luchtkwaliteit. Dat meldt de NOS. Het geld zal worden verdeeld over 43 projecten in de scheepvaart, de bouw en het wegtransport. Ook gaat er geld naar laadpalen en nieuwe waterstoftankstations.

Het geld gaat onder meer naar laadpalen en nieuwe waterstoftankstations in Roosendaal, Utrecht, Nieuwegein, Amsterdam, Dordrecht, Barneveld en Den Helder.

“Het geld gaat naar ondernemers die graag willen innoveren, maar een zetje nodig hebben om een investering te kunnen doen. Wij ondersteunen hen graag door dat kleine financiële zetje te geven”, zei minister Van Veldhoven maandagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

In 2017 ging een soortgelijk project van start. Toen werd 76 miljoen euro over 33 projecten verdeeld.

Een event onder de aandacht brengen in Nieuwegein doe je zo

Als je een event wilt organiseren in Nieuwegein is een goede voorbereiding erg belangrijk. Er zijn namelijk een hoop dingen die je moet regelen. Ten eerste moet het event zelf goed verlopen, hier moet je een hoop voor doen. Daarnaast is het belangrijk dat er genoeg mensen naar het event komen, hiervoor zul je dus marketing moeten doen. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken. Het beste is vaak om de marketing via verschillende online en offline kanalen te laten verlopen. Wij geven je een aantal tips. Zo weet je precies hoe je ervoor kan zorgen dat er genoeg mensen naar je event komen.

Online kanalen
Om genoeg mensen naar het event te trekken zul je actief moeten worden op social media. Het ligt er wel aan welk kanaal je het best kunt kiezen. Als je een zakelijke bijeenkomst wilt organiseren, kun je het beste gebruik maken van LinkedIn. Ga je voor een event voor consumenten, dan kun je beter kiezen voor Facebook. In het meest ideale geval heb je al een groot bereik op social media, hiermee kun je veel mensen naar je event krijgen. Als je dit niet hebt is het slim om te adverteren. Dit kan zowel op Facebook als op LinkedIn.

Offline kanalen
Het is slim om naast online kanalen ook offline kanalen in te zetten, dit versterkt elkaar. De meeste mensen moeten tegenwoordig meerdere keren iets van je gezien hebben voordat zij overgaan tot actie. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor posters of laat een flyer ontwerpen. Dit is relatief goedkoop en je bent op meerdere plekken zichtbaar. Via de posters of flyers kun je weer verwijzen naar je social media of website zodat zij meer informatie kunnen vinden over het event.

Op het event zelf
Tijdens het event is het belangrijk dat je mensen aan je verbindt zodat je in de toekomst ook nog met hen in contact kunt komen. Zorg dan ook voor een positieve ervaring waar mensen iets aan over houden. Als mensen het event geslaagd vinden, zullen ze dit ook aan andere vertellen. Hierdoor krijg je in de toekomst meer bezoekers. Wissel gegevens uit met de mensen die je spreekt en geef iedereen relatie geschenken. Hierdoor blijf je bij mensen in hun gedachte en zullen ze sneller nog een keer contact met je opnemen als zij iets van je nodig hebben.