Nieuwegein krijgt nieuw waterstoftankstation

Het bedrijfsleven, het kabinet en de Europese Unie trekken samen 87 miljoen euro uit voor innovaties ter bevordering van het klimaat en de luchtkwaliteit. Dat meldt de NOS. Het geld zal worden verdeeld over 43 projecten in de scheepvaart, de bouw en het wegtransport. Ook gaat er geld naar laadpalen en nieuwe waterstoftankstations.

Het geld gaat onder meer naar laadpalen en nieuwe waterstoftankstations in Roosendaal, Utrecht, Nieuwegein, Amsterdam, Dordrecht, Barneveld en Den Helder.

“Het geld gaat naar ondernemers die graag willen innoveren, maar een zetje nodig hebben om een investering te kunnen doen. Wij ondersteunen hen graag door dat kleine financiële zetje te geven”, zei minister Van Veldhoven maandagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

In 2017 ging een soortgelijk project van start. Toen werd 76 miljoen euro over 33 projecten verdeeld.

2 thoughts on “Nieuwegein krijgt nieuw waterstoftankstation

  1. Linda

    Het is gewoon verkapte staatssteun. Weer een manier om links te voorzien van banen met een goed inkomen met gebruikmaking van gemeenschapsgeld. Dit, ten koste van onze ouderen, kinderen en gehandicapten.

  2. John

    Laadpalen ?waarvoor?
    Bij staat er een laadpaal , maar niemand heeft een elektrische auto.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren