Vanaf nu met een e-visum naar Vietnam

Wanneer je hebt besloten om een reis door Vietnam te gaan maken, is één van de beste stappen het aanvragen van een visum voor Vietnam. Vietnam is namelijk een van de weinige landen in Zuidoost-Azië waar je vooraf een visum voor moet aanvragen. Sinds 2018 is een visum aanvragen voor Vietnam gewijzigd en op veel websites staat nog verouderde informatie. Dit kan natuurlijk heel verwarrend en omslachtig zijn. Maar er is goed nieuws voor Nederlandse reizigers naar Vietnam: houders van een Nederlands paspoort kunnen vanaf nu online een e-visum aanvragen voor Vietnam.

‘Voor januari 2018 moest je als Nederlander een visum on arrival aanvragen wanneer je een reis door Vietnam wilde maken. Wanneer je dan aankwam op het vliegveld in Vietnam, moest je vaak in een hele lange rij staan om je visum te krijgen en te betalen. Sinds 2018 hebben ze het e-visum ingevoerd en dat maakt het een stuk eenvoudiger’ aldus Nguyen uit Nieuwegein die erg blij is met deze vernieuwing. Nguyen is lang geleden gevlucht uit Vietnam maar reist sinds enige tijd weer naar zijn oude vaderland.

Je krijgt je visum al voordat je vertrekt per email, waardoor jij die lange rij op het vliegveld in Vietnam voorbij kan lopen en direct je stempel kan gaan halen. Je hoeft op het vliegveld dus ook niets meer te betalen en alles gaat een stukje sneller dan voorheen. Wel zo fijn na zo’n lange vliegreis toch? Het goedkopere visa on arrival is wel nog steeds aan te vragen en veel visumbureaus adverteren hier dan ook nog mee. Echter is het zo dat de ambassade deze methode sterk afraadt omdat ze niet kunnen garanderen dat je hiermee zeker Vietnam inkomt. Meer daarover lees je op de site van de Rijksoverheid. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Vietnam heeft enige tijd geleden besloten om Nederland toe te voegen aan de landen waarvoor deze regeling geldt.

Nguyen: ‘Het aanvragen van mijn e-visum naar Vietnam ging gemakkelijk en was binnen een kwartier vanachter mijn eigen computer geregeld. Het enige wat ik moest doen is mijn persoonlijke gegevens invullen op deze site. Binnen deze pagina vroegen ze om een digitale pasfoto en een scan van het paspoort. Hiervoor moeten de bestanden in jpg, jpeg of gif zijn. Handig om te weten is dat de velden van het beroep en het adres leeg mogen blijven. Na het aanvragen krijg je een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren