Mini-straatfeestjes tijdens rommelroute

Bij ruim 115 adressen in Batau-Noord probeerden de bezoekers van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord afgelopen zondag aan leuke koopjes te komen. Van speelgoed tot antiek, van kleding tot een bolderkar en gereedschap; het was er allemaal te vinden. En ze kwamen van heinde en verre, vanuit Zeist, Vianen, Utrecht maar ook vanuit Vreeswijk en andere Nieuwegeinse wijken.

De organisatie hoopt dat er volgend jaar weer meer mensen mee gaan doen. “Het zou mooi zijn als buren elkaar enthousiast gaan maken, zodat uiteindelijk het iets van een hele straat wordt”, vertelt Renée Blom, medeorganisator samen met Olga Hansen en Rob Rooijackers. “Misschien ook een leuk idee om er dan een echt straatfeestje van te maken door af te sluiten met een barbecue of iets dergelijks.”

De organisatie maakte samen met de kersverse nieuwe wijkwethouder Marieke Schouten en met wethouder Jan Kuiper, twee leden van het wijknetwerk en met wijk coördinator Bas Meijer ook nog een korte rondgang langs een deel van de route. Blom: “Zij reageerden ook enthousiast op ons initiatief en hoe sommige buren met elkaar er een waar feestje van wisten te maken. En natuurlijk zijn we ook blij met wat de vrijwilligers van Bouwgein hebben gedaan voor de kinderen. Er was een kleine kinderrommelmarkt, het luchtkussen van ESN werd goed gebruikt en er werd volop geknutseld. Kortom, als organisatie zijn we dan ook zeer tevreden.”

Op de Vogelaarsweide deed ook een groot aantal bewoners mee en stalde hun koopwaar uit voor hun huizen.

Aftellen voor de 2de editie van CityZingt

Het aftellen is begonnen voor het meest gezellige meezingspektakel, City Zingt 2018, wat weer plaatsvindt op zaterdag 30 juni in de Kuil in City Nieuwegein van 15.30 – 20.00 uur. Op een groot podium presenteren zich dit jaar meerdere koren met o.a. het coolste kinderkoor van Nieuwegein en natuurlijk het eigen City Zingt koor! Samen vieren we met al zingend de verjaardag van Nieuwegein. Nieuw dit jaar is dat we ook de Coolste stem van Nieuwegein award uitreiken!

Koren en programma
Het jaarlijkse meezingfestijn wordt dit jaar voor de 2 de maal en wederom in het centrum van Nieuwegein georganiseerd. Dit jaar doen maar liefst 6 koren mee. Leerlingen van de Kon. Julianaschool, Lucas Galecop en Toonadder Zuilenstijn school zullen de aftrap verzorgen om 15.45 uur gevolgd door optredens van Let’s get started, Hold the line, Mixed Voices, Fun Unlimited en natuurlijk het City Zingt koor. Rond 19.30 uur zullen alle koren samen met het publiek het evenement afsluiten met een grande finale! In totaal doen 150 koorleden mee en allen hebben flink geoefend voor deze 2de editie. Een mooi evenement dus voor het hele gezin, maar ook voor de opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, ooms, tantes en natuurlijk overige familie en vrienden. En meezingen mag!

Coolste stem van Nieuwegein
Nieuwegein kent veel zangtalenten, hen willen we dit jaar graag een podium bieden. De afgelopen weken konden deelnemers zich opgeven voor de competitie Coolste stem van Nieuwegein 2018. Een nieuw onderdeel van CityZingt. De jury, bestaande uit Michael Oomen, Dave Dekkers (finalist Voice 2012) en Ed Carree hebben uit alle inzendingen drie kandidaten geselecteerd. Met trots kunnen we vermelden dat Sascha Boom, Gerdien van Lemmen en Rania Sadiek zijn geselecteerd!

Wie de eerste winnaar van de Coolste stem van Nieuwegein 2018 wordt, dat bepaalt het publiek op 30 juni. Naast een 3-tal zanglessen van zangcoach Raimond Metting mag de winnares haar favoriete liedje onder professionele begeleiding opnemen in de studio van stadstheater de Kom.

De organisatie: “Het City Zingt koor is bijzonder omdat veel leden ook al in andere koren zingen. Ze maken speciaal tijd vrij om een nieuw repertoire in te studeren, zodat ze straks het feest samen met de Nieuwegeiners kunnen vieren. We hebben qua repertoire ook gekozen voor nummers die iedereen kent: Van George Baker tot Guus Meeuwis, allemaal meezingers!”

City Lounge & Knutselen
Het Nieuwegeinse meezingspektakel is gratis te bezoeken, er is een City Lounge met foodtrucks en de kinderen kunnen knutselen. Het publiek kan rond 15 uur lekker in de stemming komen met een drankje, hapje en natuurlijk muziek. Er zullen diverse foodkramen aanwezig zijn. Kevin Geerders, bekend als vlogger van CityPlaza in 2017, zal ook de 2de editie weer presenteren.

“Met City Zingt vieren we de verjaardag van Nieuwegein. In 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar en het is onze droom de komende jaren het festival uit te laten groeien tot een feestweek in heel Nieuwegein met een geweldige afsluiting op 1 juli in City. Met op de vrijdagavond “De coolste stem van Nieuwegein award en op de zaterdag de grote afsluiting van de feestweek met het CityZingt festival ism lokale koren en hopelijk een bekende artiest als Guus Meeuwis” aldus binnenstadsmanager Hildegard Assies.

Poolse kunstenaressen in Museum Warsenhoeck

Op zondag 1 juli wordt op de kunstzolder in Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in Nieuwegein (in het Natuurkwartier) een nieuwe expositie geopend verzorgd door twee generaties Poolse kunstenaressen, moeder Jolanta Golenia-Mikusz en haar dochter Justyna Mikusz. Samen organiseren zij deze tentoonstelling onder de titel “Emotioneel”, die tot 12 september te zien zal zijn. Om 15:00 uur vindt de officiële opening plaats in het bijzijn van beide kunstenaressen.

Jolanta Golenia-Mikusz

Jolanta Golenia-Mikusz werd in 1962 geboren in Opole en studeerde in 1988 af aan de Kunstacademie in Krakau. Zij schildert voornamelijk abstracties, geïnspireerd door de echte en de door haar beleefde wereld. Naast schilderen experimenteert zij met teken-, tempera- en mengtechnieken. Ze presenteerde werken in Polen, Duitsland, Nederland, Tsjechië, Italië en China.

Justyna Mikusz is in 1987 in Wroclaw geboren en in 2013 afgestudeerd aan de Faculteit Grafische Kunsten van de Universiteit van Katowice. Naast grafische vormgeving (freelance, Londen, Warschau) houdt ze zich ook bezig met digitale afbeeldingen en tekeningen. Het belangrijkste object van haar inspiratie is de menselijke figuur. Tot nu toe heeft ze werken gepresenteerd in Polen en Spanje.

Processed with VSCO with a6 preset

Justyna Mikusz

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Jesse Puts van van Aquarijn pakt titel op de 50 meter tijdens NK zwemmen

Op het Open NK zwemmen in Amersfoort is Jesse Puts er met het goud op de 50 meter vrije slag aan de haal gegaan. De Utrechter klokte een tijd van 22 seconden en 22 honderdsten. Daarmee was de zwemmer van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein bijna een halve seconde sneller dan Thom Boer en Nyls Korstanje die op een gedeelde tweede plaats eindigden.

De 24-jarige zwemmer van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein won in december 2016 goud in Canmada op de 50 meter vrije slag en zilver op de 4×50 mixed.

Video: ‘Geslaagd GRAS festival op Buurtplein Batau’

Afgelopen zaterdag 23 juni was de binnentuin van Buurtplein Batau aan de Dukatenburg omgetoverd tot circusachtig feestterrein. Op het muziekpodium was een line-up van Nieuwegeinse artiesten te bewonderen. Circus SNOR was aanwezig om heldhaftige kinderen en stoere volwassen te leren hoe je jongleert of op een grote bal kon loopt. Ook werden de bezoekers uitgedaagd om op een eenwieler te fietsen.

De minder dapperen konden gewoon lekker op het terras genieten waar IJsmakerij Schep ijsjes uitdeelde en waar iedereen kon genieten van koele drankjes en heerlijk eten. Ook een boekenruiltafel, een uitgelezen kans voor bezoekers om met nieuw leesvoer naar huis te gaan stond klaar en had je je boek al uit dan kon je er iemand anders mee blij maken. Ook was er muziek en dans. Zo kwam oud wethouder Martijn Stekelenburg zingen maar ook diverse koren uit Nieuwegein.

Martijn Stekelenburg

Dit festival voor en door de buurt werd mogelijk gemaakt door Stichting De Baten in samenwerking met De Kom, theater en kunstencentrum, Fair’s eerlijk eten en drinken en MOvactor. Onze reporter Frans Evers en videograaf Jos van Vogelpoel gingen langs en maakten bovenstaande impressie.

Grote brand legt bedrijfspand aan de Edisonbaan in de as

Bij een een grote brand op industrieterrein Plettenburg is vannacht een bedrijfspand uitgebrand. In het gebouw aan de Edisonlaan zat een vestiging van pakketvervoerder DHL, een schildersbedrijf en nog een klein bedrijfje.

De brand brak vannacht even voor 04.00 uur uit en breidde zich snel uit. Bij de brand kwam veel rook vrij en omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Er kwamen volgens de brandweer geen giftige stoffen vrij.

Een groot deel van het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden en zal nog de hele dag bezig zijn met nablussen. Bij de brand raakte niemand gewond. Een elektrische bestelauto ging wel in vlammen op. Ook een aantal handterminals van bezorgers gingen verloren in het vuur. Een woordvoerder van DHL laat weten dat er bij de brand geen pakketten verloren zijn gegaan. Wel is er volgens de woordvoerder rook- en waterschade aan ongeveer honderd pakketten .De brandweer heeft alle kratten met pakketten op tijd naar buiten kunnen rijden. Een deel van het pand zal direct worden gesloopt vanwege instortingsgevaar.

Over de oorzaak is niets bekend. Wel is bekend dat omwonenden al enige tijd klagen over overlast dat DHL veroorzaakt in de wijk. In de vroege morgen zouden de bewoners uit hun slaap worden gehouden door lawaaimakende rolcontainers en schreeuwend personeel. De politie start een grootschalig onderzoek.

NIEUWEGEIN – Zondagmorgen 24 juni rond 3.50 uur is brand uitgebroken in een DHL-depot aan de Edisonbaan in Nieuwegein. De hulpdiensten zijn groots ingezet om de brand te bestrijden. Vooralsnog is geen asbest vrijgekomen. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden in verband met de vele rook.

Foto: AS Media