Aftellen voor de 2de editie van CityZingt

Het aftellen is begonnen voor het meest gezellige meezingspektakel, City Zingt 2018, wat weer plaatsvindt op zaterdag 30 juni in de Kuil in City Nieuwegein van 15.30 – 20.00 uur. Op een groot podium presenteren zich dit jaar meerdere koren met o.a. het coolste kinderkoor van Nieuwegein en natuurlijk het eigen City Zingt koor! Samen vieren we met al zingend de verjaardag van Nieuwegein. Nieuw dit jaar is dat we ook de Coolste stem van Nieuwegein award uitreiken!

Koren en programma
Het jaarlijkse meezingfestijn wordt dit jaar voor de 2 de maal en wederom in het centrum van Nieuwegein georganiseerd. Dit jaar doen maar liefst 6 koren mee. Leerlingen van de Kon. Julianaschool, Lucas Galecop en Toonadder Zuilenstijn school zullen de aftrap verzorgen om 15.45 uur gevolgd door optredens van Let’s get started, Hold the line, Mixed Voices, Fun Unlimited en natuurlijk het City Zingt koor. Rond 19.30 uur zullen alle koren samen met het publiek het evenement afsluiten met een grande finale! In totaal doen 150 koorleden mee en allen hebben flink geoefend voor deze 2de editie. Een mooi evenement dus voor het hele gezin, maar ook voor de opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, ooms, tantes en natuurlijk overige familie en vrienden. En meezingen mag!

Coolste stem van Nieuwegein
Nieuwegein kent veel zangtalenten, hen willen we dit jaar graag een podium bieden. De afgelopen weken konden deelnemers zich opgeven voor de competitie Coolste stem van Nieuwegein 2018. Een nieuw onderdeel van CityZingt. De jury, bestaande uit Michael Oomen, Dave Dekkers (finalist Voice 2012) en Ed Carree hebben uit alle inzendingen drie kandidaten geselecteerd. Met trots kunnen we vermelden dat Sascha Boom, Gerdien van Lemmen en Rania Sadiek zijn geselecteerd!

Wie de eerste winnaar van de Coolste stem van Nieuwegein 2018 wordt, dat bepaalt het publiek op 30 juni. Naast een 3-tal zanglessen van zangcoach Raimond Metting mag de winnares haar favoriete liedje onder professionele begeleiding opnemen in de studio van stadstheater de Kom.

De organisatie: “Het City Zingt koor is bijzonder omdat veel leden ook al in andere koren zingen. Ze maken speciaal tijd vrij om een nieuw repertoire in te studeren, zodat ze straks het feest samen met de Nieuwegeiners kunnen vieren. We hebben qua repertoire ook gekozen voor nummers die iedereen kent: Van George Baker tot Guus Meeuwis, allemaal meezingers!”

City Lounge & Knutselen
Het Nieuwegeinse meezingspektakel is gratis te bezoeken, er is een City Lounge met foodtrucks en de kinderen kunnen knutselen. Het publiek kan rond 15 uur lekker in de stemming komen met een drankje, hapje en natuurlijk muziek. Er zullen diverse foodkramen aanwezig zijn. Kevin Geerders, bekend als vlogger van CityPlaza in 2017, zal ook de 2de editie weer presenteren.

“Met City Zingt vieren we de verjaardag van Nieuwegein. In 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar en het is onze droom de komende jaren het festival uit te laten groeien tot een feestweek in heel Nieuwegein met een geweldige afsluiting op 1 juli in City. Met op de vrijdagavond “De coolste stem van Nieuwegein award en op de zaterdag de grote afsluiting van de feestweek met het CityZingt festival ism lokale koren en hopelijk een bekende artiest als Guus Meeuwis” aldus binnenstadsmanager Hildegard Assies.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren