Poolse kunstenaressen in Museum Warsenhoeck

Op zondag 1 juli wordt op de kunstzolder in Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in Nieuwegein (in het Natuurkwartier) een nieuwe expositie geopend verzorgd door twee generaties Poolse kunstenaressen, moeder Jolanta Golenia-Mikusz en haar dochter Justyna Mikusz. Samen organiseren zij deze tentoonstelling onder de titel “Emotioneel”, die tot 12 september te zien zal zijn. Om 15:00 uur vindt de officiële opening plaats in het bijzijn van beide kunstenaressen.

Jolanta Golenia-Mikusz

Jolanta Golenia-Mikusz werd in 1962 geboren in Opole en studeerde in 1988 af aan de Kunstacademie in Krakau. Zij schildert voornamelijk abstracties, geïnspireerd door de echte en de door haar beleefde wereld. Naast schilderen experimenteert zij met teken-, tempera- en mengtechnieken. Ze presenteerde werken in Polen, Duitsland, Nederland, Tsjechië, Italië en China.

Justyna Mikusz is in 1987 in Wroclaw geboren en in 2013 afgestudeerd aan de Faculteit Grafische Kunsten van de Universiteit van Katowice. Naast grafische vormgeving (freelance, Londen, Warschau) houdt ze zich ook bezig met digitale afbeeldingen en tekeningen. Het belangrijkste object van haar inspiratie is de menselijke figuur. Tot nu toe heeft ze werken gepresenteerd in Polen en Spanje.

Processed with VSCO with a6 preset

Justyna Mikusz

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren