Grote brand legt bedrijfspand aan de Edisonbaan in de as

Bij een een grote brand op industrieterrein Plettenburg is vannacht een bedrijfspand uitgebrand. In het gebouw aan de Edisonlaan zat een vestiging van pakketvervoerder DHL, een schildersbedrijf en nog een klein bedrijfje.

De brand brak vannacht even voor 04.00 uur uit en breidde zich snel uit. Bij de brand kwam veel rook vrij en omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Er kwamen volgens de brandweer geen giftige stoffen vrij.

Een groot deel van het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden en zal nog de hele dag bezig zijn met nablussen. Bij de brand raakte niemand gewond. Een elektrische bestelauto ging wel in vlammen op. Ook een aantal handterminals van bezorgers gingen verloren in het vuur. Een woordvoerder van DHL laat weten dat er bij de brand geen pakketten verloren zijn gegaan. Wel is er volgens de woordvoerder rook- en waterschade aan ongeveer honderd pakketten .De brandweer heeft alle kratten met pakketten op tijd naar buiten kunnen rijden. Een deel van het pand zal direct worden gesloopt vanwege instortingsgevaar.

Over de oorzaak is niets bekend. Wel is bekend dat omwonenden al enige tijd klagen over overlast dat DHL veroorzaakt in de wijk. In de vroege morgen zouden de bewoners uit hun slaap worden gehouden door lawaaimakende rolcontainers en schreeuwend personeel. De politie start een grootschalig onderzoek.

NIEUWEGEIN – Zondagmorgen 24 juni rond 3.50 uur is brand uitgebroken in een DHL-depot aan de Edisonbaan in Nieuwegein. De hulpdiensten zijn groots ingezet om de brand te bestrijden. Vooralsnog is geen asbest vrijgekomen. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden in verband met de vele rook.

Foto: AS Media

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren