Mini-straatfeestjes tijdens rommelroute

Bij ruim 115 adressen in Batau-Noord probeerden de bezoekers van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord afgelopen zondag aan leuke koopjes te komen. Van speelgoed tot antiek, van kleding tot een bolderkar en gereedschap; het was er allemaal te vinden. En ze kwamen van heinde en verre, vanuit Zeist, Vianen, Utrecht maar ook vanuit Vreeswijk en andere Nieuwegeinse wijken.

De organisatie hoopt dat er volgend jaar weer meer mensen mee gaan doen. “Het zou mooi zijn als buren elkaar enthousiast gaan maken, zodat uiteindelijk het iets van een hele straat wordt”, vertelt Renée Blom, medeorganisator samen met Olga Hansen en Rob Rooijackers. “Misschien ook een leuk idee om er dan een echt straatfeestje van te maken door af te sluiten met een barbecue of iets dergelijks.”

De organisatie maakte samen met de kersverse nieuwe wijkwethouder Marieke Schouten en met wethouder Jan Kuiper, twee leden van het wijknetwerk en met wijk coördinator Bas Meijer ook nog een korte rondgang langs een deel van de route. Blom: “Zij reageerden ook enthousiast op ons initiatief en hoe sommige buren met elkaar er een waar feestje van wisten te maken. En natuurlijk zijn we ook blij met wat de vrijwilligers van Bouwgein hebben gedaan voor de kinderen. Er was een kleine kinderrommelmarkt, het luchtkussen van ESN werd goed gebruikt en er werd volop geknutseld. Kortom, als organisatie zijn we dan ook zeer tevreden.”

Op de Vogelaarsweide deed ook een groot aantal bewoners mee en stalde hun koopwaar uit voor hun huizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren