100% Cees. Deze week maakt Maestro Cees van Suylekom varkenskoontjes

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom geeft frequent tips en tricks over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want, alleen het beste is voor u!

Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw en waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein. Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden. Klik hier voor alle eerdere kookvideo’s van Cees.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. Vanmorgen was onze redactie even bij hem in de keuken en zagen hoe hij de Italiaanse avond aan het voorbereiden was die vanavond werd gehouden in Fort Jutphaas. Gelijk tijd voor een nieuwe aflevering van 100% Cees.

Maestro Cees van Suylekom maakte onder andere heerlijke varkenskoontjes. Persoonlijk lekker met polenta en een goede volle Italiaanse rode wijn.. De volgende ingediende heeft u nodig:

Witte bloem
Varkenskoontjes (twee á drie per persoon)
Oregana
Zout
Peper
Salie
Rozemarijn
Tijm
Gepelde tomaatjes
Knoflook
Bakboter
Calvados om de varkenskoontjes te flamberen

Bereidingswijze
Doe de varkenskoontjes in een bak en haal ze door de witte bloem. Als de varkenskoontjes gebloemd zijn dan even kort aanbakken. Van de bloem krijgt u een mooie dikke jus. Als de koontjes zijn aangezet doet u deze in de stoofpan nadat u de koontjes hebt geflambeerd.

Als de varkenskoontjes in de stoofpan hebt gedaan voegt u de kruiden toe en de tomaatjes.

Doe daarna de deksel op de stoofpan met een klein kiertje open en laat dit drie uur staan op een laag pitje. Heerlijk met een polenta en een goede volle rode Italiaanse rode wijn.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren