Katern

Toverbos en insecten in het MEC

In het Milieu Educatief Centrum MEC is momenteel een avontuurlijke tentoonstelling over het toverbos te bekijken. Deze tentoonstelling is vooral leuk voor kinderen tot zeven jaar. Voor de oudere kinderen zijn woensdagmiddag 20 augustus insectendeskundigen, van het IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie, aanwezig bij het MEC.

De insectendeskundigen laten zien dat er geen toverbos is zonder insecten. Insecten ruimen de rommel op en sommige insecten zoals vlinders zijn kleurige sieraden in de natuur. Kinderen leren door een quiz het nut van deze dieren. Verder kunnen ze insecten zoeken in de MEC tuin. De gevonden insecten kunnen ze bekijken onder binoculairs en uitvergroot zien de insecten er vaak heel griezelig en spannend uit. Verder leren de kinderen met smakelijke recepten hoe je met insecten kunt koken. Insecten als meelwormen en maden zijn in veel landen een belangrijke voedselbron, ze zijn heel eiwitrijk en een goede vleesvervanger.

Kinderen hoeven zich voor deze middag niet aan te melden en kunnen spontaan langskomen. De insectendeskundigen zijn er vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. De tentoonstelling is te bekijken van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het MEC, aan Geinoord 9 ligt in park Oudegein, vlakbij kinderboerderij de Ijsselstee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk