Stichting Robijn ziet 2017 met vertrouwen tegemoet

Een nieuwe Raad van Toezicht, een positief financieel resultaat en de terugkeer van het vertrouwde Robijn-gevoel, dat is een aantal van de ingrediënten die ervoor zorgen dat Robijn-bestuurder Fred Teunissen met een goed gevoel vooruitblikt op 2017. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Robijnmedewerkers sprak hij vertrouwen uit in de toekomst en keek hij natuurlijk ook terug op het afgelopen jaar; een bewogen jaar waarin op diverse vlakken de zeilen bijgezet moesten worden. Stichting Robijn is het bestuur van 12 openbare basisscholen op 13 locaties in Nieuwegein en IJsselstein.

Constante in 2016 was de inzet van de scholen op het Leren Zichtbaar Maken. Grondlegger John Hattie kwam naar Nederland en leerlingen van De Torenuil en De Veldrakker mochten hem tijdens een congres zelfs ontmoeten. Op een podium vertelden zij aan hem en honderden toeschouwers wat Leren Zichtbaar Maken voor hen betekent.

Omdat een nieuwjaarsbijeenkomst ook een moment van onderlinge verbinding is, werden er niet alleen maar serieuze gesprekken gevoerd. De aanwezigen werden getrakteerd op een echte pubquiz. In een aantal vragenrondes, met vragen zoals ´Waar staat de afkorting nkotb voor´, ´Welke kleur hebben de toga´s van Belgische advocaten´ en een ronde met speciale Robijnvragen, werd kennis getest en werden contacten tussen de Robijnscholen versterkt. ‘Het was een mooi begin van een hopelijk schitterend 2017’ aldus Robijn-bestuurder Fred Teunissen.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk