Start bouw Blokhoeve Buiten

De gemeente Nieuwegein en AM wonen bv (voorheen: Amstelland Ontwikkeling) tekenen maandag 7 juli de grondovereenkomst voor een deel van het nieuwe woongebied Blokhoeve Buiten. Het gaat hier om de grond waar plandeel ´de Lamellen´ wordt gerealiseerd. Deze ondertekening is voor AM wonen tegelijkertijd het startsein voor de realisatie van de woonwijk in het gebied aan de noordkant van Nieuwegein. Wethouder Evert van Linge tekent de verkoopcontracten namens de gemeente Nieuwegein, AM wonen wordt vertegenwoordigd door Gerrie Loorbach, directeur regio Utrecht. “Met de realisatie van deze mooie en gevarieerde wijk geven we meer starters een kans op een woning en bevorderen we de doorstroming”, aldus wethouder Van Linge.

Blokhoeve Buiten is gesitueerd op het terrein van de voormalige golfclub Benson Lodge en het sportpark Blokhoeve. Een deel van de oorspronkelijke golfbaan zal worden behouden als recreatieve groene zone (genaamd ´de Green´).

Blokhoeve Buiten telt in totaal circa 700 woningen, die in drie deelplannen zijn opgesplitst: De Lamellen, Eiland en Het Blok. Kijk voor meer informatie op de website van Blokhoeve Buiten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk