Rennen voor een speeltoestel

De leerlingen van de Koningin Beatrixschool uit Nieuwegein, locatie Wijkersloot, hebben vrijdagavond 14 september met een sponsorloop geld ingezameld voor een nieuw speeltoestel op het plein. In de zomervakantie heeft de gemeente het schoolplein opgeknapt. De tegels liggen er weer strak in en een flink aantal van de (deels zieke) bomen is gekapt. Hierdoor is veel speelruimte ontstaan voor de leerlingen en de kinderen uit de wijk. Het plein is een veilig en plezierig speelplein geworden. Een speeltoestel ontbrak echter nog. De school kan dit niet zelf financieren. Daarom hebben de leerlingen sponsors gezocht in de eigen familie- en kennissenkring.

De kinderen hebben vrijdag heel veel rondjes gelopen onder het toeziend oog van familie en vrienden. Groep 1 tot en met 4 liep rondjes op het schoolplein. De oudere kinderen maakten hun rondjes rondom sportzaal Wijkersloot. Directeur Andra van Hofwegen: ‘Ik denk dat we van de opbrengst een mooi speeltoestel kunnen kopen. Wat het precies gaat worden, bekijken we als we de definitieve opbrengst weten. De kinderen hebben in ieder geval hun uiterste best gedaan.’

In de wijk Wijkersloot werken de basisscholen nauw samen met aanbieders van sport en cultuur om ook na schooltijd activiteiten aan te kunnen bieden. Het vernieuwde schoolplein speelt hierbij een belangrijke rol. Deze Brede Schoolontwikkelingen staan bij de gemeente hoog op de agenda, maar het is aan de scholen zelf om extra speeltoestellen aan te schaffen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk