Boomfeestdag woensdag 20 maart 2013

Op drie locaties in Nieuwegein gaan kinderen op woensdag 20 maart aan de slag bomen planten. Dat gebeurt ter gelegenheid van de Landelijke Boomfeestdag. Gezondheid is op dit moment een zeer actueel maatschappelijk thema. Dus… daarom is het thema voor de Boomfeestdag op 20 maart 2013: “Bomen maken Gezond.”

De kinderen zullen bomen planten samen met de wethouders Hans Reusch en Renée Blom. De eerste plantlocatie is de Randijk. De gemeente gaat daar de komende tijd 50 essen plaatsen. Twee leerlingen zullen aan de Randijk samen met wethouder Hans Reusch het eerste exemplaar planten. Na een korte uitleg over het planten van essen gaan ook andere kinderen aan de slag om jonge bomen een plek te geven langs de Randijk. Met het planten van de essen wordt het oorspronkelijke beeld van de Randijk hersteld worden. Vroeger stonden hier geen essen maar elzen en knotwilgen. Essen zijn wat steviger en sterker en kunnen dus langer blijven staan.

Op Boomfeestdag worden ook bomen geplant bij de Krullevaal aan Groenling in de wijk De Doorslag en de Evenaar aan Dassenweide in Batau Noord. Beide scholen werken aan vergroening van de schoolomgeving omdat, zo vindt de school, ‘dat gezond en educatief is voor de kinderen. Bovendien kunnen de leerlingen zo al op jonge leeftijd betrokken worden bij het gemeentelijk groen.’

Bij De Krullevaar planten leerlingen van groep 7 in het bijzijn van wethouder Hans Reusch een walnotenboom. Aansluitend draagt een leerling een boomgedicht voor. Bij de Evenaar worden met hulp van leerlingen twee notenbomen, een appelboom, een perenboom en vlinderstruiken gepland. Dat gebeurt in het bijzijn van wethouder Blom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk