Bekijk de verplaatsing van de Kazemat in Vreeswijk Live mee

Momenteel wordt de Kazemat in Vreeswijk verplaats. Hij moet ongeveer 150 meter verderop verplaatst worden in verband met de aanleg van de derde sluiskolk bij de Prinses Beatrixsluis. Het is een gigantische operatie en u kunt op onze Facebookpagina nu Live meekijken. Ga naar: https://www.facebook.com/penpuntnl/ en maak de verplaatsing mee op uw computerscherm.

‘Liked’ u ook gelijk onze Facebookpagina?

De 81 jaar oude kazemat wordt ongeveer 150 meter verderop gezet. Dat gebeurt via een speciaal aangelegde baan die het enorme gewicht moet kunnen dragen. De operatie wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat en aannemer Sas van Vreeswijk.

UNESCO
Als er tijdens het verplaatsen iets mis gaat met het historische bouwwerk, zou dat een kleine ramp zijn. “Het maakt onderdeel uit van een rijksmonument”, zegt Jacqueline ter Lindert van Rijkswaterstaat. “En die is ook genomineerd voor de Unesco Wereld Erfgoedstatus.”

Om 9.30 is het officiële startschot gegeven voor de verplaatsing. Geïnteresseerden kunnen tot 15.00 uur komen kijken, maar de meeste actie zal vermoedelijk in de ochtend te zien zijn.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk