Asperge-bladerdeegpakketjes

Een knapperig deegpakketje met een zacht smakende, romige vulling. De combinatie van het bladerdeeg, de gesmolten kaas en de romige aspergestukjes is verrassend lekker. Zelfs mijn zoon, geen overtuigd aspergeliefhebber, vond het “witte goud” op deze manier “best weg te werken”.
Voor 4 stuks:
4 plakjes diepvries bladerdeeg *
1 sjalotje
ca. 350 g verse asperges (of een restje gekookte v. ca. 350 g)
vloeibare bakboter of stukje margarine
1 eetlepel bloem
1 klein glas witte wijn, droog
evt. melk
½ theelepel suiker
zout en peper
4 plakjes Cheddar-kaas, light Extra: aspergeschiller; hapjespan; bakkwastje; bakplaat (bekleed of ingevet). Bladerdeeg laten ontdooien.
De verse asperges schillen, wassen en in stukjes van 5 cm snijden. Sjalot pellen en snipperen.
In een hapjespan wat vloeibare bakboter of stukje margarine smelten en sjalotje fruiten.
De asperges toevoegen, pit wat lager zetten en de asperges licht aanbakken.
De bloem toevoegen en voorzichtig door de sjalot en asperges scheppen.
De wijn in de pan gieten en voorzichtig roerend met de bloem tot een romige dikke saus laten binden (ragoutdikte).
Als de saus te dik is nu met wat melk verdunnen, maar de saus mag niet zo dun worden dat hij straks uit de pakketjes loopt. Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe, doe een deksel op de pan en zet de pit laag.
Laat zachtjes sudderen tot de asperges vrijwel gaar zijn (ook de dikke).
Verwarm de oven tot 220ºC.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
Leg de plakjes cheddar-kaas in het midden van de plakjes bladerdeeg.
Verdeel het aspergemengsel over de bladerdeegplakjes en leg het op één helft van het plakje.
Laat gerust wat saus achter in de pan als het te veel is.
Vouw de andere helft van het bladerdeegplakje over de vulling en druk de randen rondom vast met de tanden van een vork of je vingertoppen.
Bestrijk de pakjes met een kwastje met wat melk en strooi er een beetje paneermeel over.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 20 minuten bruin en gaar.
Serveer met een frisse salade, een gepofte aardappel met saus (bv. Celavita, 2 gepofte aardappels met sausje voor ca. € 1,99) en eventueel wat stokbrood.
Ook lekker met knapperig gebakken aardappelen of krieltjes. * Tip
Je kunt kiezen voor 1 of 2 pakketjes per persoon. Bij 2 per persoon moet je de ingrediënten verdubbelen. Je kunt ook de pakketjes groter maken, dan neem je twee plakjes bladerdeeg per pakketje en leg je de cheddar en vulling op het ene, waarna je het andere plakje cheddar over de vulling legt en het andere bladerdeegplakje erop legt en aan de randen aandrukt. Wel iets langer in de oven bakken. Geen verse asperges voorhanden? Neem een potje asperges. Wel goed uit laten lekken!!!Vegetarisch hoofdgerecht (grote uitvoering) of lunchgerecht.
Tijd 40-45 minuten
Bron: eigen recept Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk