Katern

Zwemvereniging Aquarijn pakt 10e plaats tijdens Eindhoven Diving Cup 2024

Van 1 t/m 4 februari werd in Eindhoven de belangrijke Diving Cup georganiseerd. Voor schoonspringers het eerste grote meetmoment van het springjaar. Waar sta ik qua punten en plaats ten opzichte van het internationale veld. Dit jaar waren er meer dan 200 springers uit 19 landen. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met 13 springers, verdeeld over 28 wedstrijden. De twee jongste meiden Nouk Swart en Sureka Bierman Kerklaan deden voor het eerst mee op dit niveau. Ze sprongen mee in de C-groep (12/13 jaar) en dat was spannend. Beide meisjes eindigden achter in het veld van 26 springsters. De winnares kwam uit Schotland.

In de B-groep (14/15 jaar) maakten Joy Daalhuizen en Yuna Hulkenberg hun debuut. Op de 1 meter plank waren er 30 meisjes. Yuna sprong heel constant en wist te verrassen met een goede vierde plaats! Bij Joy mislukte helaas de 2,5 salto voorwaarts en dat betekende een 22ste plaats voor haar. Yuna liet op de 3 meter plank zien dat ze grote vooruitgang boekt en eindige hier als 14de. Op de toren gebeurde iets vervelends. Bij de moeilijke 2,5 salto voorwaarts van de 7,5 meter gleed ze uit en de sprong mislukte. Een protest werd niet geaccepteerd en dus bleef de 0 staan. Ze maakte knap de wedstrijd af en werd 17de.

In de A-groep (16/17/18 jaar) had Aquarijn vijf deelnemers. Voor Aiden Wallegie was het een lange zit, met maar liefst 40 meisjes. Op de 1 meter plank liet ze een wisselende serie zien. Op de 3 meter sprong ze een nieuw PR. Een mooi resultaat, maar in dit sterke veld eindigde ze in de achterhoede.

Bij de jongens sprong Samuel Quist voor het laatst mee op dit niveau. Een ernstige knieblessure in het vorige seizoen (knieschijf uit de kom) zorgt voor teveel pijn tijdens de trainingen. Hij liet mooie sprongen zien en was blij met de 22ste plaats. Lars van Hilten, nieuw in deze groep en hij moet nog 16 worden, liet zien dat hij met lef kan springen. Hij eindigde als 15de. Daan Willemen werd 14de in dit veld.

Matthew Hibbert ging als 1ste door naar de finale. Zijn punten waren zo hoog dat hij zich wederom heeft geplaatst voor TeamNL, een zeer knappe prestatie. Op zijn 12de startte hij bij TeamNL en hij kan dit hoge niveau al een aantal jaren vasthouden. In de finale, die op zaterdagavond was, mislukte helaas de moeilijke 2,5 salto binnenwaarts. Hij eindigde knap als 4de en miste de bronzen medaille op 0,75 punt. Op de 3 meter was er voor Daan een 17de plaats. Lars sprong zich met een nieuw PR naar de 13de plaats, net buiten de top 12, die de finale gaan springen.

Matthew met coach Angelique

Matthew was met een nieuw PR de nummer 3 van de voorronde. In de finale wist Matthew zich knap te verbeteren en werd 2de, met een nog hoger puntenaantal. Ook op dit onderdeel behaalde hij de norm voor TeamNL. Lars was de enige Aquarijn springer die ook deelnam op de toren. Met een mooie, constante reeks van 9 sprongen werd hij 11de.

Bij de senioren deed Kayra Asci het prima met een 6de plaats bij de mannen. Op de 3 meter plank werd hij 11de. Matthew en Daan sprongen ook mee bij de mannen op de 3 meter. Voor Daan was er een mooie 7de plaats en voor Matthew was er verrassend de gouden medaille.

Bij de vrouwen op de 1 meter was er een 13de plaats voor Iris de Heer, Nica Rakke eindigde op de 12de plaats en Oona Abbema werd 7de. Op de 3 meter was Iris 10de, Nica werd 9de en Oona werd 6de.

Bij het synchroonspringen had Aquarijn 2 paren. Daan en Matthew sprongen zich bij de jongens naar het brons, slechts een punt verwijderd van het goud. Nica en Aiden sprongen bij de dames mee en ook zij behaalden de bronzen medaille. Een mooi einde van 4 bijzondere dagen.

Er deden in het totaal 32 teams mee. De winnaar van het klassement werd het team van Sheffield. Aquarijn eindigde op een goede 10de plaats, als beste Nederlandse club.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk