Fietsbrug Plofsluis in Beeld

Het is zover! De nieuw aan te leggen fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij de Plofsluis is letterlijk en figuurlijk in beeld. Het college heeft besloten de opdracht voor het realiseren van de fietsbrug bij de Plofsluis aan HSM B.V. te verlenen. Over twee jaar kunnen fietsers tussen Houten en Nieuwegein gebruik maken van deze mooie en comfortabele snelfietsroute langs unieke elementen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wethouder Reneé Blom-Oosterhoff: “We hebben veel zorg besteed aan een goede voorbereiding van de aanbestedingsprocedure. En ik ben dan ook blij met het resultaat. Met de aanbieding van HSM krijgt Nieuwegein de beste brug zowel qua ontwerp als onderhoud. Mede dankzij financiële bijdragen van Bestuur Regio Utrecht en de provincie Utrecht. Over twee jaar kunnen fietsers tussen Houten en Nieuwegein het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken via een mooie prettige brug, zonder uitlaatgassen, langs unieke elementen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.”

Directeur Jaco Lemmerzaal van HSM: “Wij zijn verheugd dat na een lang traject van aanbieden de keus op HSM is gevallen. De gevolgde aanbestedingsprocedure biedt voor ons bedrijf de ideale mogelijkheid om onze ideeën, kennis en kunde optimaal in de praktijk te brengen. Wij zien de samenwerking met de gemeente en alle andere belanghebbenden de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet.”

De nieuwe fietsbrug is een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat zich over 85 km uitstrekt van Muiden tot aan de Biesbosch. De fietsbrug verbindt in Nieuwegein belangrijke delen van de monumentale Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals ‘de werken aan de Overeindseweg’, de Plofsluis, Fort Jutphaas en Fort Vreeswijk. De fietsbrug maakt tevens onderdeel uit van het landelijke project Fiets File Vrij. Het gaat hier onder andere om een snelfietsroute van Houten via de Plofsluis in Nieuwegein naar Utrecht-West tot Maarssen, in totaal 15 km. Deze maakt het mogelijk voor woon-werk- en schoolverkeer om sneller, veiliger tussen Houten en Nieuwegein te pendelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren